LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Μους  /  26 Μαΐου 2013

Μους γιαούρτι με βύσσινο

by Μαριλού
-“Θα πάρετε ένα Ελληνικό γιαουρτάκι ;” Ρώτησε ο Αλέξης την Άγγελα
-“Να λείπει το βύσσινο !” απάντησε αυτή , “Κάνω χημική δίαιτα με βούρστ !”

To γιαουρτάκι μαζί με  φρούτα είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε διάφορες ελαφριές και δροσερές μους .  Θα ακολουθήσουν κι άλλες  .

Υλικά για 4 μπολάκια

  •  250 γρ γιαούρτι
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 μικρά  φύλλα ζελατίνης
  • 4 κουταλιές της σούπας γλυκό κουταλιού βύσσινο, στραγγισμένο, (κρατάμε το σιρόπι)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοπάνισμενη μαστιχα ή 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα

Για την γαρνιτούρα

  • Σιρόπι βύσσινου
  • Φύλλα φρέσκου δυόσμου

Πώς  το κάνουμε

Βάζουμε την ζελατίνη σε  ένα μπόλ με κρύο νερό για 5 λεπτά.  Την στραγγίζουμε και την ξαναβάζουμε σ’ ένα μπρίκι. Βάζουμε το μπρίκι σε σιγανή φωτιά να λιώσει η ζελατίνη για λίγα δευτερόλεπτα.

Χτυπάμε στο μούλτι τα στραγγισμένα βύσσινα, τη μαστίχα  και τη λιωμένη ζελατίνα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ . Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σε άλλο σκεύος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί  μαζί με την ζάχαρη και τη βανίλια. Αναμειγνύουμε την σαντιγί με το γιαούρτι με απαλές κινήσεις
Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια , τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξουν .
Τα  βγάζουμε και τα γαρνίρουμε με το σιρόπι βύσσινου και τα φυλλαράκια  δυόσμου .

Voila! Oh la la !

Στο ίδιο στυλ:

Δεν είναι μούσι …είναι μους ( χαλβά )   Η συνταγή είναι πανεύκολη και μπορείτε να παίξετε με πολλές παραλλαγές. Είναι ένας ωραίος τρÏŒπος να χρησιμοποιήσετε τον χαλβά που σας έχει περισσέψει , αλλά και να κάνετε ένα πολύ γκουρμέ και ευπαρουσίαστο γλυκÏŒ που θα σας βγάλει ασπροπρÏŒσωπους...

Ελληνικό τσίζκεικ με ανθότυρο και γιαούρτι ΑυτÏŒ το τσιζ δεν κάνει τζιζ . Είναι ελληνικÏŒτατο , βελούδινο και πολύ ελαφρύ (γιατί το ανθÏŒτυρο και το γιαουρτάκι τί ψυχή έχουν). Μπορείτε να το γαρνίρετε με ÏŒτι σας κάνει κέφι (φρέσκα φρούτα, μέλι, μαρμελάδες ) και να το...

Τιραμισού mamma mia!   ΑυτÏŒ είναι το θρυλικÏŒ τιραμίσου της μάνας μου, οι φίλοι μου ÏŒταν την βλέπουν το πρÏŽτο πράγμα που την ρωτάνε είναι πÏŒτε θα το ξαναφτιάξει. Ο Γιάννης πέρασε πριν μερικές ÏŽρες και πήρε το ταψάκι του, ο ΓιÏŽργος θα...

Σοκολατένια μους Αβοκάντο   Αυτή η σοκολατένια μους απÏŒ αβοκάντο είναι η σωτήρια σου, γιατί ÏŒχι μÏŒνο δεν περιέχει ζάχαρη ή γάλα αλλά είναι και γεμάτη καλά λιπαρά απÏŒ το αβοκάντο. Γλυκάκι κατάλληλο για χορτοφαγικές και vegan δίαιτες και για παιδάκια κάθε ηλικίας....

Tags

  • Εύκολες

Πλοήγηση άρθρων

Τσιπούρα στην λαδόκολλα
Σαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια & παρμεζάνα (τρώμε και ακούμε Deep Purple)

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes