
-“Να λείπει το βύσσινο !” απάντησε αυτή , “Κάνω χημική δίαιτα με βούρστ !”
To γιαουρτάκι μαζί με φρούτα είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε διάφορες ελαφριές και δροσερές μους . Θα ακολουθήσουν κι άλλες .
Υλικά για 4 μπολάκια
- 250 γρ γιαούρτι
- 250 γρ κρέμα γάλακτος
- 2 μικρά φύλλα ζελατίνης
- 4 κουταλιές της σούπας γλυκό κουταλιού βύσσινο, στραγγισμένο, (κρατάμε το σιρόπι)
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοπάνισμενη μαστιχα ή 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Για την γαρνιτούρα
- Σιρόπι βύσσινου
- Φύλλα φρέσκου δυόσμου
Πώς το κάνουμε
Βάζουμε την ζελατίνη σε ένα μπόλ με κρύο νερό για 5 λεπτά. Την στραγγίζουμε και την ξαναβάζουμε σ’ ένα μπρίκι. Βάζουμε το μπρίκι σε σιγανή φωτιά να λιώσει η ζελατίνη για λίγα δευτερόλεπτα.
Χτυπάμε στο μούλτι τα στραγγισμένα βύσσινα, τη μαστίχα και τη λιωμένη ζελατίνα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ . Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σε άλλο σκεύος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την ζάχαρη και τη βανίλια. Αναμειγνύουμε την σαντιγί με το γιαούρτι με απαλές κινήσεις
Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια , τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξουν .
Τα βγάζουμε και τα γαρνίρουμε με το σιρόπι βύσσινου και τα φυλλαράκια δυόσμου .
Voila! Oh la la !