Την συνταγή για την μους μόκα μου την έδωσε η φίλη Ελένη , που την είχε φτιάξει σε μορφή τούρτας- τσιζ κέικ . Εγώ την έκανα σε ατομικές δόσεις γευστικού ντελίριου .
Υλικά για 12 ποτήρια
- 1 πακέτο μπισκότα digestive ή πτι μπερ
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 500 τυρί κρέμα
- 500 μλ κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 σφηνάκι καφέ στιγμιαίο
- 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
- τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Πως το κάνουμε
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο . Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας στον πάτο κάθε ποτηριού και το πατάμε ελαφρά .
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι και τον καφέ .
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν .
- Προσθέτουμε την σοκολάτα στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να ενωθούν τα υλικά .
- Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια πάνω από τα μπισκότα . Γαρνίρουμε με φλούδες σοκολάτας λευκής ή μαύρης και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 2 ώρες οι μους .