Η συνταγή είναι πανεύκολη και μπορείτε να παίξετε με πολλές παραλλαγές. Είναι ένας ωραίος τρόπος να χρησιμοποιήσετε τον χαλβά που σας έχει περισσέψει , αλλά και να κάνετε ένα πολύ γκουρμέ και ευπαρουσίαστο γλυκό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στα dinner !
Τα υλικά μας
Για 4 μικρά μπολάκια
- 250 γρ. χαλβά ταχινένιο ( ότι γεύση θέλετε, εγώ έβαλα σοκολάτα και αμύγδαλο)
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος *
- Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι (μπορείτε αντί για χυμό πορτοκάλι να βάλετε ένα σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας )
- 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια
*αν βάλετε φυτική κρέμα γάλακτος η συνταγή γίνεται νηστίσιμη !
Πως το κάνουμε
Χτυπάμε στο μίξερ ή στο μούλτι τον χαλβά με το πορτοκάλι να γίνει κρέμα. Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος μαζί με την βανίλια και την άχνη ώσπου να γίνει πηχτή σαντιγί . Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα του χαλβά στη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Μοιράζουμε στα μπολ, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην κάνουν κρούστα και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 1-2 ώρες .
Παραλλαγές : Στο μείγμα του χαλβά μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας κακάο ή κουβερτούρα τριμμένη , ξηρούς καρπούς , φρέσκα ή ξερά φρούτα , κανέλα ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας !
Αυτός ο αφρός είναι κόλαση.-