Η ξαδέρφη Ελένη έκανε μία εκδοχή του μουσακά χωρίς μπεσαμέλ και κιμά, το πιάτο έτσι πλησιάζει την τουρκό-περσό-αραβική εκδοχή του μόνο που δεν περιέχει κρέας…
Τα υλικά μας
- 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε ροδέλες
- 4 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε φέτες
- 6-8 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- 3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3-4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ φέτα (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα κανέλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε όλα τα λαχανικά μα.
- Τηγανίζουμε μελιτζάνες, πατάτες & κολοκυθάκια στο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.
- Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, αλάτι πιπέρι, συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και οι ντομάτες.
- Σε ένα μικρό ταψί η πυρέξ κάνουμε τις στρώσεις μας, μία στρώση μελιτζάνα, μία κολοκυθάκι, τριμμένη φέτα, τις ντομάτες, τις πατάτες και από πάνω κολοκυθάκι μελιτζάνα όσες στρώσεις μας πάρει. Στο τέλος βάζουμε φέτα τριμμένη.
- Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό αλλά μπορούμε να το απολαύσουμε και σε θερμοκρασία δωματίου η παγωμένο από το ψυγείο.