
Μαριλού + μπάμια με κότα = LOVE 4 EVER . Μιλάμε για το αγαπημένο μου φαγητό by far . Άλλοι το κάνουν στο φούρνο , εμένα όμως η μάνα μου το φτιάχνει στην κατσαρόλα και με κρατάει χρόνια τώρα αιχμάλωτη αυτής της αξεπέραστης γεύσης .
PS . Αναζητείται ανθρώπινο ον,γένους αρσενικού, που να τρώει τις μπάμιες ,για περίοπτη θέση σε μουσείο !
Τα υλικά μας
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1/2 κιλό μπάμιες
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
- 2 πατάτες ( προαιρετικά )
- χυμό από 2 λεμόνια
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
- αλάτι , πιπέρι
Πως το κάνουμε
Βάζουμε τις μπάμιες σε ένα μπολ . Τις περιχύνουμε με το λεμόνι , το ξύδι και τις αλατίζουμε Τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας και τις αφήνουμε για μια ώρα σκεπασμένες να σταθούν .
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο , να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές . Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε απαλά να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε , βάζουμε την μισή ντομάτα και ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για μία ώρα μέχρι να γίνει . Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα . Σουρώνουμε τη σάλτσα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα . Αν χρησιμοποιήσουμε πατάτες , τις αλατίζουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με ένα ποτήρι νερό . Μόλις είναι σχεδόν έτοιμες οι πατάτες , σουρώνουμε τις μπάμιες και τις προσθέτουμε από πάνω μαζί με την άλλη μισή ντομάτα. Κουνάμε την κατσαρόλα ( δεν ανακατεύουμε για να μην μας λιώσουν οι μπάμιες ) και αφήνουμε ένα τέταρτο σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν και ο μπάμιες . Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου , αναδεύουμε την κατσαρόλα , κατεβάζουμε από τη φωτιά .
Και πάνω τους …