LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Λαδερά, Μαγειρική  /  13 Μαΐου 2013

Μπάμιες με κοτόπουλο – ένας έρωτας, μια ιστορία .

by Μαριλού
Μπάμιες με κοτόπουλο
Love at first sight …Όταν ο Μιμίκος συνάντησε τη Μπάμπι

Μαριλού + μπάμια με κότα = LOVE 4 EVER . Μιλάμε για το αγαπημένο μου φαγητό by far . Άλλοι το κάνουν στο φούρνο , εμένα όμως η μάνα μου το φτιάχνει  στην κατσαρόλα και με κρατάει χρόνια τώρα αιχμάλωτη αυτής της αξεπέραστης γεύσης .

PS . Αναζητείται ανθρώπινο ον,γένους αρσενικού, που να τρώει τις μπάμιες ,για περίοπτη θέση σε μουσείο !

 

Τα υλικά μας 

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1/2 κιλό μπάμιες
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  • 2 πατάτες ( προαιρετικά )
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • αλάτι , πιπέρι

 

Πως το κάνουμε 

Βάζουμε τις μπάμιες σε ένα μπολ . Τις περιχύνουμε με το λεμόνι , το ξύδι και τις αλατίζουμε  Τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας και τις αφήνουμε για μια ώρα  σκεπασμένες να σταθούν .

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο , να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές . Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε απαλά να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε , βάζουμε την μισή ντομάτα και ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για μία ώρα μέχρι να γίνει . Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα . Σουρώνουμε τη σάλτσα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα . Αν χρησιμοποιήσουμε πατάτες , τις αλατίζουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με  ένα ποτήρι νερό . Μόλις είναι σχεδόν έτοιμες  οι πατάτες , σουρώνουμε τις μπάμιες και τις προσθέτουμε από πάνω μαζί με  την άλλη μισή ντομάτα. Κουνάμε την κατσαρόλα ( δεν ανακατεύουμε για να μην μας λιώσουν οι μπάμιες ) και αφήνουμε ένα τέταρτο σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν και ο μπάμιες . Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου , αναδεύουμε την κατσαρόλα , κατεβάζουμε από τη φωτιά .

Και πάνω τους …

Στο ίδιο στυλ:

Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο . Η κότα του Σπαρτιάτη This is Sparta !!! ΦÏŽναξε ο Λεωνιδάκος στη μάνα του , κρατÏŽντας το σπαθί του Σαμουράι που του είχε πάρει στις απÏŒκριες . Και η κυρία Λούλα φούσκωσε απÏŒ καμάρι. ΜπαρδουνιÏŽτικα ή ΒαρδουνιÏŽτικα λέγονται κάποια χωριά στη Λακωνία και συγκεκριμένα στην Ανατολική...

Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι στον φούρνο (κοκογλασοκαραμέλα) ΚοτÏŒπουλο με μέλι και σουσάμι λοιπÏŒν προετοιμασμένο και  ψημένο με αγάπη και στοργή… Κυρίως πιάτο και γλυκάκι σε ένα πιάτο θα μου πείτε και ίσως έχετε και δίκιο, αλλά ÏŒτι και να είναι, είναι πεντανÏŒστιμο. Το μέλι καραμελÏŽνει  το κοτÏŒπουλο...

Πολύχρωμο κοτόπουλο ντίρλα (με λαχανικά και μπύρα) Το φιλέτο κοτÏŒπουλο είναι ο φίλος κάθε κÏŒρης ακαμάτρας , ( και κάθε άντρα που σέβεται τον εαυτÏŒ του) γιατί γίνεται με χίλιους τρÏŒπους ,εύκολα και γρήγορα.  Η συνταγή αυτή είναι απλούστατη , νοστιμÏŒτατη και ευπαρουσίαστη . Ζωή και κÏŒτα...

Ασιατικό κοτόπουλο στην λαδόκολλα Το πιάτο αυτÏŒ συνδυάζει τις αγαπημένες γεύσεις της Ασίας (πιπερÏŒριζα, Σάλτσα σÏŒγιας κτλ) με την τεχνική της λαδÏŒκολλας. Για να προσθέσω περισσÏŒτερο στην γεύση του κοτÏŒπουλου το μαρινάρω στα υλικά μου για τουλάχιστον 12 ÏŽρες με αυτή την μαρινάδα ,...

Tags

  • Παραδοσιακές

Πλοήγηση άρθρων

Ανθοί γεμιστοί με φέτα & δυόσμο (δώσ’μου και εμένα μπάρμπα)
Σαλάτα με γλυστρίδα (μιλάμε για αντράκλες)

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes