LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Πουλερικά
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  24 Ιουλίου 2013

Μπακαλιάρος μπιάνκο. Μπακαλιαράκι άσπρο κι ελαφρύ της μάνας μου καμάρι

by Μαριλού
μπακαλιάρος μπιάνκο
Ο Τομ Χάνκς και ο Γιώργος ο Κλούνει κόντεψαν να πιαστούν μαλλί με μαλλί για την τελευταία μερίδα μπακαλιάρου σε γνωστή ψαροταβέρνα της Κέρκυρας

 

Ο μπακαλιάρος μπιάνκο είναι ένα πιάτο που φτιάχνουν συχνά στα Επτάνησα και κυρίως στην Κέρκυρα και στην Λευκάδα . Μπορεί να γίνει και με οποιοδήποτε άλλο λευκόσαρκο ψάρι που κάνει για βραστό.

 

Υλικά 

  •  1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος κομμένος σε μερίδες 
  • 4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1/2 κούπα λάδι
  • χυμός από δύο λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή κορν φλάουερ
  • αλάτι, πιπέρι

 

Πως το κάνουμε 

  1.  Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο .
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες τις ανακατεύουμε να λαδωθούν και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν για 10-15 λεπτά.
  4. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου (τον έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά) πάνω στις πατάτες και προσθέτουμε άλλο λίγο νερό να μισοσκεπάζει το φαγητό. Προσθέτουμε λίγο ακόμα πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.
  5. Διαλύουμε  στον χυμό του λεμονιού το αλεύρι ή το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα . Ανακινούμε πιάνοντας την κατσαρόλα από τα χερούλια να πάει παντού το λεμόνι.
  6. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αποσύρουμε.
  7. Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε

Στο ίδιο στυλ:

Μπακαλιάρος φιλέτο με ντομάτα και μυρωδικά . Για κορμί θανατηφόρο   Υλικά  500 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο κομμένος σε 4 μερίδες ( ή άλλο λευκόσαρκο ψάρι φιλέτο πχ γλώσσα, πέρκα ) 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1/2 φλιτζάνι ανάμεικτα αρωματικά φρέσκα (πχ ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο,βασιλικό,...

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μήλου και κάρυ. Ελαφρύ και αεράτο Το κοτοπουλάκι αυτό γίνεται σε 15 λεπτά , είναι πολύ ελαφρύ και νόστιμο, και θυμίζει λίγο ανατολή , δοκιμάστε το ! It’s an order! Υλικά  3 φιλέτα κοτόπουλο  1 μήλο 1 κρεμμύδι 3/4 φλιτζανιού γάλα 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 1...

Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες Στην χώρα των θαλασσών , των καπεταναίων και των ψαράδων κάθε Ελληνικό σπίτι που σέβεται την παράδοση , μια ψαρόσουπα θα την φτιάξει . Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αυτός με το ρύζι και το αυγολέμονο είναι ο πιο διαδεδομένος , αυτόν...

Tags

  • Ελαφριές
  • Παραδοσιακές
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Σπαγγέτι με πέστο ψητής μελιτζάνας, το θέλω τώρα!
Παπουτσάκια άσπρα & light, ανάλαφρο πατούμενο.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Χώρες & Περιοχές

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes