Υλικά
- 500 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο κομμένος σε 4 μερίδες ( ή άλλο λευκόσαρκο ψάρι φιλέτο πχ γλώσσα, πέρκα )
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 φλιτζάνι ανάμεικτα αρωματικά φρέσκα (πχ ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο,βασιλικό, μαϊντανό)
- 1 κουταλιάς της σούπας λάδι
- αλάτι , πιπέρι
Πως το κάνουμε
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και τα αρωματικά και βράζουμε για 6-7 λεπτά
- Σε ένα ταψί στρώνουμε την μισή σάλτσα κάτω , από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα αλατίζοντας ελαφρώς και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Προσέχουμε το αλάτι γιατί το ψάρι είναι αλμυρό.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 15 λεπτά με σκεπασμένο το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και άλλα 10 ξεσκέπαστο . Σερβίρουμε με λίγα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα .