Μία απλή συνταγή για μπεσαμέλ χωρίς κόπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα φουρνιστά σας νόστιμα πιάτα, η συνταγή αυτή δεν ακολουθεί τα συνηθισμένα βήματα της συνταγής της μπεσαμέλ αλλά βγαίνει το ίδιο ωραία…
Τα υλικά μας
- 1 λίτρο γάλα
- 2 κρόκους αυγών χτυπημένοι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 3 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ με λίγο από το γάλα και το κάνουμε χυλό χτυπώντας το καλά με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα. Δεν θέλουμε να έχουμε σβόλους στο μείγμα μας.
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μία κατσαρόλα και όταν ζεστάνει (όχι βράσει) ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Όταν γάλα πάρει βράση αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυλό μας ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα.
- Όταν η κρέμα πήξει προσθέτουμε τους 3 κρόκους αυγών και ανακατέψουμε καλά.
- Όταν στρώσουμε την μπεσαμέλ στο φαγητό μας ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.