Μπισκοτογλυκό με γιαούρτι, κακάο και άρωμα κόλιανδρου.

Συνταγή από την/τον:

Μπισκοτογλυκό με γιαούρτι & κακάο

Εκείνο το μεσημέρι κανείς δεν κοιμήθηκε με ησυχία, η μικρή Αντωνία είχε σπαράξει στο κλάμα, κάποιος της είχε φάει τα μπισκότα που έφερε ο Θείος της από την Γερμανία…

Αυτό είναι απλό γλυκό ψυγείου με μπισκότα που μπορείς να το πεις μπισκοτογλυκό ή γιουρτογλυκό ή όπως αλλιώς θέλεις. Τα υλικά είναι απλά μπορείς να το ετοιμάσεις σε 20 λεπτά…

 

Τα υλικά μας (για ένα μπολ 13 εκ)

  • 7 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 10 μπισκότα πτι μπερ
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο (χωρίς ζάχαρη)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου ή ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1/4 κουταλιού του γλυκού τριμμένο τσίλι (προαιρετικά)

 

Προετοιμασία

  1. Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε τους σπόρους του κόλιανδρου και τους ψήνουμε για 2-3 λεπτά για να βγάλουν τα αρώματα τους, τους περνάμε σε ένα γουδί.
    sporoi-koliandrou-goudi
  2. Δουλεύουμε τον κόλιανδρο καλά για να ξεκολλήσει ο φλοιός του σπόρου.trimenos-koliandros
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη, το κονιάκ και το κακάο και τα δουλεύουμε καλά για να έχουμε μία ομογενοποιημένη κρέμα.krema-sokolata-giaoyrti
  4. Τοποθετούμε τα 5 μπισκότα στο μπολ που θα το σερβίρουμε όπως στην πιο κάτω φωτογραφία.mpiskota-ptiber
  5. Κοσκινίζουμε τον κόλιανδρο και τον προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού μαζί με το τσίλι και ανακατεύουμε. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε κόλιανδρο βάζουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού σε αυτή την φάση.

    koskinisma-koliandros

  6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 4 πτι μπερ αφού τα έχουμε θρυμματίσει με χέρια μας και ανακατεύουμε, γεμίζουμε το μπολ με το μείγμα.giaourtoglyko-kakao-mpiskota
  7. Σκεπάζουμε με ένα επιπλέον μπισκότο και το κρατάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες καλυμμένο με ζελατίνα. Το τρώμε παγωμένο.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.5/5 (4 ψήφοι )
Μπισκοτογλυκό με γιαούρτι, κακάο και άρωμα κόλιανδρου., 4.5 από 5 βασιζόμενο σε 4 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο