LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  1 Ιουλίου 2013

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα

by Μαριλού
μπιφτέκια γεμιστά
“Έχετε γουάι φάι;” ρώτησε ο Τάσος ο χίπστερ την κυρά Βαρβάρα την ταβερνιάρισσα . “Βεβαίως ! Απ όλα έχουμε να φάει … μαγειρευτά , της ώρας και το καλύτερο μπιφτέκι της αγοράς”

Το μπιφτέκι είναι μεγάλο κεφάλαιο στην Ελληνική και διεθνή κουζίνα . Ο κιμάς είναι ένας καμβάς που σηκώνει πολλές παραλλαγές . Το ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος βάζει κρεμμύδι τριμμένο ( και μερικοί και σκόρδο) αλλά εγώ δεν και βγαίνουν πιο ελαφριά και εξίσου νόστιμα . Τώρα αν εσείς επιμένετε , μην βαράτε , βάλτε ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο , δεν θα τα χαλάσουμε .

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ( ή ανάμεικτος με χοιρινό) 
  • 1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη ή 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 200 γρ. φέτα
  • αλάτι , πιπέρι

 

Πως το κάνουμε

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε ένα μπολ ( εκτός από τη φέτα) και ζυμώνουμε καλά από κάτω προς τα πάνω για 5-6 λεπτά . Αν το μείγμα είναι στεγνό προσθέτουμε ελάχιστο νερό .
  2. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για  μια ώρα να σταθεί και να σφίξει.
  3. Κόβουμε την φέτα σε χοντρά μπαστουνάκια .
  4. Παίρνουμε λίγο κιμά και τον πλάθουμε σε μπαλάκι σε μέγεθος μανταρινιού. Τον πιέζουμε μέσα στις παλάμες μας να πλατύνει.  Βάζουμε στο κέντρο ένα ή δύο μπαστουνάκια φέτα . Από πάνω σκεπάζουμε με άλλο ένα μπιφτέκι και τα πιέζουμε να ενωθούν στις άκρες . Τα πλάθουμε να ξαναστρογγυλέψουν ελαφρά .
  5. Ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά , μέχρι να ροδοκοκκινίσουν . Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο , σε ταψί με λίγο νερό και ελάχιστο λάδι για 30 – 40 λεπτά

 

Στο ίδιο στυλ:

Ρολάκια μελιτζάνας με μπέικον και φέτα. Roll baby roll. ΑυτÏŒς είναι ένας νÏŒστιμος και εύκολος μεζές που στηρίζεται στο τρίπτυχο της επιτυχίας μελιτζάνα , φέτα , ντομάτα . Guest star το μπέικον ! Υλικά  4 μελιτζάνες τσακÏŽνικες 1ο φέτες μπέικον 200 γρ φέτα λάδι για το τηγάνισμα Για τη...

Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο . Τουμπανέιρος   Τα κολοκύθια τούμπανα , μαγείρεψε, επιμελήθηκε στιλιστικά και μας έστειλε η φίλη Ιωάννα που ζει στην ευωδιαστή Χίο . Το πιάτο συνοδεύεται ΜΟΝΟ με φρέσκια μπύρα Χίου ! Δείτε λεπτομέρειες στο www.facebook.com/chiosbeer . Καλή ÏŒρεξη και στην υγειά μας! Υλικά (για...

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice! Τα γεμιστά είναι το απÏŒλυτο καλοκαιρινÏŒ φαγητÏŒ στην Ελλάδα, μερικοί τα προτιμούν στην παραδοσιακή τους εκδοχή (μέσα σε αυτούς και εγÏŽ), σε μερικούς αρέσουν με κιμά (ÏŒπως η μάνα μου). Πάμε να δούμε την συνταγή της μάνας μου για τα...

Μεθυσμένα μανιτάρια με φασκόμηλο & φέτα.   Το φασκÏŒμηλο μας είναι γνωστÏŒ για τις θεραπευτικές του ιδιÏŒτητες που περιλαμβάνουν αντιμετÏŽπιση  των άφτρων, της φαρυγγίτιδας και της ουλίτιδας. ΜειÏŽνει επίσης  τα αέρια του εντέρου και  είναι διουρητικÏŒ και εμμηναγωγÏŒ.  Στην μαγειρική το χρησιμοποιούμε σαν μυρωδικÏŒ και πάει...

Tags

  • Παραδοσιακές
  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Φουρτάλια: υπέρ-ομελέτα απο την Άνδρο
Ψάρι στην λαδόκολλα με καλοκαιρινά λαχανικά, μύρισε Μεσόγειος.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes