Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα

Συνταγή από την/τον:

μπιφτέκια γεμιστά

“Έχετε γουάι φάι;” ρώτησε ο Τάσος ο χίπστερ την κυρά Βαρβάρα την ταβερνιάρισσα . “Βεβαίως ! Απ όλα έχουμε να φάει … μαγειρευτά , της ώρας και το καλύτερο μπιφτέκι της αγοράς”

Το μπιφτέκι είναι μεγάλο κεφάλαιο στην Ελληνική και διεθνή κουζίνα . Ο κιμάς είναι ένας καμβάς που σηκώνει πολλές παραλλαγές . Το ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος βάζει κρεμμύδι τριμμένο ( και μερικοί και σκόρδο) αλλά εγώ δεν και βγαίνουν πιο ελαφριά και εξίσου νόστιμα . Τώρα αν εσείς επιμένετε , μην βαράτε , βάλτε ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο , δεν θα τα χαλάσουμε .

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ( ή ανάμεικτος με χοιρινό) 
  • 1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη ή 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 200 γρ. φέτα
  • αλάτι , πιπέρι

 

Πως το κάνουμε

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε ένα μπολ ( εκτός από τη φέτα) και ζυμώνουμε καλά από κάτω προς τα πάνω για 5-6 λεπτά . Αν το μείγμα είναι στεγνό προσθέτουμε ελάχιστο νερό .
  2. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για  μια ώρα να σταθεί και να σφίξει.
  3. Κόβουμε την φέτα σε χοντρά μπαστουνάκια .
  4. Παίρνουμε λίγο κιμά και τον πλάθουμε σε μπαλάκι σε μέγεθος μανταρινιού. Τον πιέζουμε μέσα στις παλάμες μας να πλατύνει.  Βάζουμε στο κέντρο ένα ή δύο μπαστουνάκια φέτα . Από πάνω σκεπάζουμε με άλλο ένα μπιφτέκι και τα πιέζουμε να ενωθούν στις άκρες . Τα πλάθουμε να ξαναστρογγυλέψουν ελαφρά .
  5. Ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά , μέχρι να ροδοκοκκινίσουν . Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο , σε ταψί με λίγο νερό και ελάχιστο λάδι για 30 – 40 λεπτά

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (3 ψήφοι )
Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα , 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 3 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο