
Μπιφτεκάκι πικάντικο βελτιστοποιημένο για τον φούρνο ;)
Τα υλικά μας (για γύρω στα 20 μπιφτέκια)
- 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 5-6 φρυγανιές τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Μισή ντομάτα τριμμένη
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα για κάρυ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν ή μισό τσίλι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλος σκεύος ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνουμε καλά για να ομογενοποιήθει το μείγμα για τα μπιφτέκια μας.
- Αφήνουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για να δουλέψουν τα υλικά για τουλάχιστον 3 ώρες, μπορείτε να το κάνε από το προηγούμενο βραδύ.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας στον φούρνο μόνα τους ή με πατάτες ή με άλλα λαχανικά.