LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μεζέδες, Ορεκτικά  /  9 Αυγούστου 2013

Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής.

by Παναγιώτης
Μπουγιουρντί
Ο κυρ Νίκος παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό μόλις είδε ότι ήρθε μπουγιουρντί από την εφορία…

 

Καλοκαιράκι και οι μεζέδες μας δεν είναι ανάγκη να περιέχουν κρέας με όλα αυτά τα φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά που παίζουν, το μπουγιουρντί σαν λέξη το έχουμε δανειστεί από την τουρκική γλώσσα και σημαίνει διαταγή από το buyur που σημαίνει διατάζω.
Στην νεότερη ελληνική γλώσσα συνήθως το χρησιμοποιούμε για έγγραφα που φέρνουν κακά νέα κυρίως οικονομικού περιεχομένου. Η αυθεντική συνταγή συνήθως γίνεται με ψιλοκομμένη ντομάτα και πιπεριά και συνήθως γίνεται στο φούρνο αλλά εγώ αποφάσισα να το κάνω λίγο διαφορετικά χρησιμοποιώντας και μελιτζάνα τσακώνικη.
Τα υλικά μας

  • 200 γρ φέτα τριμμένη στο χέρι
  • 200 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μεσαία ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπέρι
  • Μισό φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και προσθέτουμε το πιπέρι, τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα και την ρίγανη και βράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε την φέτα και το κεφαλοτύρι (κρατάμε λίγη φέτα αν θέλουμε για το σερβίρισμα) και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  3. Τ ο σερβίρουμε ζεστό με την υπόλοιπη φέτα και με τον φρέσκο βασιλικό.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.7/5 (6 ψήφοι )
Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής., 4.7 από 5 βασιζόμενο σε 6 ψήφους

Στο ίδιο στυλ:

Γαύρος στο τηγάνι με ντομάτα . Η χαρά του βάζελου Τον εν λόγω ουζομεζέ μαγείρεψε ο γνωστός και μη εξαιρετέος κουμπάρος Γιάννης σε μια έξαρση αγάπης για τον Ολυμπιακό , αν και βάζελος Υλικά 1/2 κιλό γαύρος 2-3 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 4 κουταλιές...

Ομελέτα στην κατσαρόλα – πουν’το τηγάνι οεό; Έχεις κάνει μιζανπλί και δεν θέλεις να μυρίσεις τηγανίλα ; Έχεις σπάσει το τηγάνι σε κανα κεφάλι ; Θες τα φαγάκι σου να γίνει πιο αλαφρύ ; Αυτή είναι η συνταγή σου ! Κάτι σαν καγιανάς κατσαρολάτος . Του πανευκόλου ....

Πατάτες τηγανητές αλά προβενσάλ & αναμνήσεις από Μπουένος Άίρες Από τον καιρό που έμεινα στο Μπουένος Άιρες έχω καλές αναμνήσεις από την πόλη που έχει buena onda (good vibrations στα Ελληνικά), που μου θύμιζε την Αθήνα λίγο και ήταν γεμάτη πρόσωπα οικεία που θυμίζουν Ευρωπαϊκό νότο. Η Αργεντίνικη κουζίνα...

Ομελέτα με αλμυρίκια & ντοματίνια, μεζεδάκι με χαρακτήρα Ελληνικό Μία γρήγορη ομελέτα με φρέσκα υλικά για σνακ ή για μεζεδάκι με την μπυρίτσα μας   Τα υλικά μας (για 2 άτομα) 1 ματσάκι αλμυρίκια 4 αυγά 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες...

Tags

  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Κρασομεζές
  • Ουζομεζές
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Τούμπανο-τζατζίκι με κολοκυθάκι.
Μελιτζάνες ξυδάτες, μεζές φοβερός & τρομερός.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Καρότα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Δημοφιλείς Συνταγές

  • Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου.
    5.0 : Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου. (7 ψήφοι)
  • Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι)
    5.0 : Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι) (5 ψήφοι)
  • Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική
    5.0 : Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική (4 ψήφοι)
  • Τούρτα Φράουλα -
    5.0 : Τούρτα Φράουλα - "Φράου Λία" η Μεγαλοπρεπής (4 ψήφοι)
  • Ανθοί γεμιστοί με φέτα & δυόσμο (δώσ'μου και εμένα μπάρμπα)
    5.0 : Ανθοί γεμιστοί με φέτα & δυόσμο (δώσ'μου και εμένα μπάρμπα) (4 ψήφοι)
  • Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της.
    5.0 : Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της. (3 ψήφοι)
  • Βάφουμε αυγά με κρεμμύδια
    5.0 : Βάφουμε αυγά με κρεμμύδια (3 ψήφοι)
  • Αυγολέμονο Αφράτο
    5.0 : Αυγολέμονο Αφράτο (3 ψήφοι)
  • Τζατζίκι με καρότο
    5.0 : Τζατζίκι με καρότο (3 ψήφοι)
  • Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές)
    5.0 : Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές) (3 ψήφοι)

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άνδρος
  • Ήπειρος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αφρική
  • Βέροια
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Ελλάδα
  • Ευρώπη
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Θράκη
  • Ινδία
  • Ιορδανία
  • Ισπανία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κίνα
  • Κορέα
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λάρισα
  • Λίβανος
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Ναύπλιο
  • Πήλιο
  • Παλαιστίνη
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Πουρί
  • Ρωσία
  • Σπάρτη
  • Συρία
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει. - Χρυσές Συνταγές στο Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει.
  • Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί - foodfeed στο Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί
  • Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια - foodfeed στο Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes