Μπουτάκια Κοτόπουλου με πατάτες στον φούρνο σε μαρινάδα φρέσκου βασιλικού, φρέσκιας ρίγανης & φρέσκου δεντρολίβανου. Αυτή την συνταγή μπορεί να την φτιάξει ο καθένας και η απλή αυτή μαρινάδα δίνει άλλη διάσταση στο κοτοπουλάκι μας και αφαιρεί την καμιά φορά έντονη γεύση του, επιτρέποντας μας να το παίξουμε τσάμπα μάγκας στους φίλους και γνωστούς.
Τα υλικά μας
- 6 μπουτάκια κοτόπουλο (μικρά)
- Πατάτες (όσες χρειάζονται για να γεμίσει το ταψί μας)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
- 1 κούπα ελαιόλαδο περίπου
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπουτάκια με τον βασιλικό, το δεντρολίβανο, τον βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά για να πάνε τα μυρωδικά καλά σε όλα τα μπουτάκια κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 4 ώρες, αν το κάνουμε και από το προηγούμενο βράδυ ακόμα καλύτερα.
Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες κομμένες όχι πολύ χοντρές και τις περιχύνουμε με τα υγρά της μαρινάδας μας, ρίχνουμε και τα μπούτια και μία κούπα νερό, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Τσεκάρουμε συχνά, γυρίζοντας τα μπούτια να ψηθούν και από της 2 μεριές και να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το με φύλλα φρέσκιας ρίγανης (και λίγο θυμάρι αν θέλουμε).
Καλή σας όρεξη λεβεντόπαιδα!