LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Μακαρονάδες  /  21 Απριλίου 2013

Μπλέξαμε τα μπούτια γαλοπούλας με μακαρονάδα

by Παναγιώτης

galopoyla-makaronada

Γαλοπούλα μακαρονάδα λοιπόν, η γιαγιά μου έλεγε ότι η γαλοπούλα είναι πρόστυχο κρέας  (γιατί έχει έντονη μυρωδιά προφανώς), για αυτό και εγώ του συμπεριφέρθηκα πρόστυχα με την σειρά μου. Το μυστικό είναι στα μπαχαρικά λοιπόν και στο αργό βράσιμο που κάνει το πουλί να λιώνει στο στόμα (ουπς)

 

Τα υλικά μας

  • 4-5 γαρίφαλα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Μισό μοσχοκάρυδο ξυσμένο ή μία πρέζα μοσκοκάρυδο τριμμένο.
  • 2 μπαχάρια
  • Λίγο πιπέρι
  • Αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
  • 4 μπούτια γαλοπούλας (όχι τεράστια)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη προαιρετικά αν η τομάτα μας δεν είναι ώριμή
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Τριμμένο Κεφαλοτύρι (όσο τραβάει η όρεξη μας)

 

Προετοιμασία

Τσιγαρίζουμε,  σε χαμηλή θερμοκρασία,  τα κρεμμύδια, την γαλοπούλα, την ντομάτα και  όλα τα μπαχαρικά για να απελευθερώσουν τα αρώματα τους.  Όταν τα κρεμμύδια ξανθύνουν προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν τα υλικά μας,  τον ντοματοπελτέ μας, την ζάχαρη (αν θέλουμε να βάλουμε), αλάτι και ανεβάζουμε την θερμοκρασία. Όταν αρχίζουν να βράζουν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράζει το φαγητό μας για τουλάχιστο μία ώρα (εγώ τα βράζω για πάνω από δυο ωρίτσες, αλλά εγώ είμαι και χασομέρης) γιατί η γαλοπούλα έχει σκληρό κρέας, ελέγχουμε τακτικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας (όπως μας αρέσουν) και τα σερβίρουμε με την γαλοπούλα μας και το τριμμένο κεφαλοτύρι .  Η γαλοπούλα είναι αρκετή για 5-6 μερίδες.

Καλή σας όρεξη και περιμένω νέα σας αν το φτιάξετε :)

Στο ίδιο στυλ:

Αρνάκι κοκκινιστό μακαρονάδα της ξαδέλφης Ελένης. Υπέρ-πληθωρική μακαρονάδα με αρνάκι μαγείρεψε σήμερα η ξαδέρφη Ελένη η σύζυγος του συνονόματου εξαδέλφου. Τα σπίτια μας στο χωριό είναι δίπλα-δίπλα και υπάρχει ένα συνεχές καθημερινό πάρε-δώσε από πιάτα που πηγαινοέρχονται για ανταλλαγή απόψεων της οικογενείας μου με του ξαδέρφου...

Μακαρονάδα με μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, το απλό είναι & νόστιμο. Πάμε να δούμε μία απλή και γρήγορη μακαρονάδα με κλασσικά υλικά…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες 500 γρ μανιτάρια άσπρα (αγκάρικους) 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο...

Πένες με ντοματίνια και βασιλικό . Μακαρονάδα να τη φας και να ναι κρύα   Αυτή η μακαρονάδα που γίνεται πανεύκολα και μυρίζει Ελλάδα είναι από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά πιάτα . Την τιμώ δεόντως. Αν βρείτε  μοσχομυριστές καλοκαιρινές ντοματούλες  από κανα μποστάνι , κόψτε τις καρεδάκια και βάλτε τις αντί για ντοματάκια. Summer...

Πουτανέσκα, μακαρονάδα… από τις εύκολες   To Spaghetti alla puttanesca  είναι ο ορισμός της γρήγορης μακαρονάδας, ο μύθος λέει ότι ήταν ένα φαγητό που επινοήθηκε από τις Ιταλίδες πόρνες γιατί δεν είχαν πολύ χρόνο για να μαγειρέψουν λόγω του φορτωμένου ωραρίου τους, αλλά η αλήθεια...

Πλοήγηση άρθρων

Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου.
Σοκολατένιο παντεσπάνι (Βάση για κάθε καθώς πρέπει τούρτα)

2 comments

  • kostas
    27 Ιουνίου 2014

    Aλατι βαζεις ή δεν βαζεις στη σαλτσα με τη γαλοπουλα ?

    Reply
    • Παναγιώτης
      27 Ιουνίου 2014

      Κώστα έχεις δίκιο, είχαμε ξεχάσει το αλάτι. Προσθέτεις όσο θέλεις και προτιμάς ;)

      Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes