Γαλοπούλα μακαρονάδα λοιπόν, η γιαγιά μου έλεγε ότι η γαλοπούλα είναι πρόστυχο κρέας (γιατί έχει έντονη μυρωδιά προφανώς), για αυτό και εγώ του συμπεριφέρθηκα πρόστυχα με την σειρά μου. Το μυστικό είναι στα μπαχαρικά λοιπόν και στο αργό βράσιμο που κάνει το πουλί να λιώνει στο στόμα (ουπς)
Τα υλικά μας
- 4-5 γαρίφαλα
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Μισό μοσχοκάρυδο ξυσμένο ή μία πρέζα μοσκοκάρυδο τριμμένο.
- 2 μπαχάρια
- Λίγο πιπέρι
- Αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
- 4 μπούτια γαλοπούλας (όχι τεράστια)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη προαιρετικά αν η τομάτα μας δεν είναι ώριμή
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Τριμμένο Κεφαλοτύρι (όσο τραβάει η όρεξη μας)
Προετοιμασία
Τσιγαρίζουμε, σε χαμηλή θερμοκρασία, τα κρεμμύδια, την γαλοπούλα, την ντομάτα και όλα τα μπαχαρικά για να απελευθερώσουν τα αρώματα τους. Όταν τα κρεμμύδια ξανθύνουν προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν τα υλικά μας, τον ντοματοπελτέ μας, την ζάχαρη (αν θέλουμε να βάλουμε), αλάτι και ανεβάζουμε την θερμοκρασία. Όταν αρχίζουν να βράζουν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράζει το φαγητό μας για τουλάχιστο μία ώρα (εγώ τα βράζω για πάνω από δυο ωρίτσες, αλλά εγώ είμαι και χασομέρης) γιατί η γαλοπούλα έχει σκληρό κρέας, ελέγχουμε τακτικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας (όπως μας αρέσουν) και τα σερβίρουμε με την γαλοπούλα μας και το τριμμένο κεφαλοτύρι . Η γαλοπούλα είναι αρκετή για 5-6 μερίδες.
Καλή σας όρεξη και περιμένω νέα σας αν το φτιάξετε :)
Aλατι βαζεις ή δεν βαζεις στη σαλτσα με τη γαλοπουλα ?
Κώστα έχεις δίκιο, είχαμε ξεχάσει το αλάτι. Προσθέτεις όσο θέλεις και προτιμάς ;)