Η λαδόκολλα έχει θεϊκές ιδιότητες στο ψήσιμο, κρατάει το κρέας μας ζουμερό και μαλακό και επιπλέον μας δίνει αυτή την αίσθηση της στιγμής που ανοίγουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα, ναι ακριβώς την αίσθηση του “περιμένω να δω κάτι καλό αλλά δεν ξέρω πως θα είναι” :) H διαδικασία είναι εύκολη και θα χρειαστούμε:
Τα υλικά μας
- 1 μπούτι αρνίσιο
- Υλικά για την μαρινάδαμας ( εγώ χρησιμοποίησα αυτή την μαρινάδα, εσείς μπορείτε να μην το μαρινάρετε ή να κάνετε κάποια άλλη μαρινάδα, το μαρινάρισμα θα το κάνει σίγουρα πιο ζουμερό όμως)
- 8 ποτήρια νερό (πάνω κάτω να γεμίσει το κάτω μέρος της γάστρας αλλά να μην ακουμπάει η λαδόκολλα στο νερό
Προετοιμασία
Ρίχνουμε στην γάστρα το νερό, τυλίγουμε το μπούτι με την λαδόκολλα. Χρησιμοποιούμε πολλά κομμάτια λαδόκολλα και τυλίγουμε το μπούτι στην σειρά έτσι ούτως ώστε να υπερκαλύπτει το ένα το άλλο. Περνάμε και δεύτερη στρώση από φύλλα λαδόκολλας και φροντίζουμε να έχει καλυφθεί το κρέας από παντού και να μην υπάρχουν τρύπες από μπορούμε να χάσουμε τους ζωμούς του κρέατος.
ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 3 ώρες, υπάρχει περίπτωση η λαδόκολλα να αρπάξει και να μυρίσει λίγο, μην πανικοβληθείτε ρίξτε λίγο νερό πάνω της και συνεχίστε το ψήσιμο.
Το κρέας θα ξεκολλήσει από το κόκκαλο μόνο του (δες φωτό) και το αρνί μας θα λιώνει στο στόμα.