Το κλασσικό μπράουνι σε μια μικρή παραλλαγή με βύσσινα που μου περίσσεψαν είναι απλά τέλειο . Ωστόσο αν δεν έχετε βύσσινα μπορείτε να κρατήσετε την βασική συνταγή που παραμένει η ίδια και αν θέλετε αντικαταστήστε τα φουντούκια με καρύδια.
Υλικά
- 150 γρ βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 3 αβγά
- 1/3 φλιτζανιού κακάο
- ¾ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ φουντούκια χοντροκομμένα
- 3/4 κούπας βύσσινα κομπόστα στραγγισμένα
- 1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο ή κονιάκ ή βυσσινάδα
Πως το κάνουμε
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αρωματίζουμε με τη βανίλια και προσθέτουμε το αλάτι .
- Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας με το βούτυρο στο μείγμα αυγών. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μη μας κόψει το αυγό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και τα χτυπάμε και αυτά.
- Ρίχνουμε τα φουντούκια ,τα βύσσινα και το λικέρ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να τραγανίσει η επιφάνεια και να κάνει μικρά σκασίματα.