LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Λαδερά  /  30 Απριλίου 2013

Μπριάμ πειραγμένο με γλυκοκολοκύθα

by Παναγιώτης
briam-glykokolokytha
Γουάτ δε χελ ιζ δατ ιν μάι μπριάμι; Αναφώνησε ο Γιακουμής.

Την γλυκοκολοκύθα (butternut squash) μου την έμαθαν στην Αγγλία, εκεί την χρησιμοποιούν με διαφόρους τρόπους όπως πχ την κάνουν ωραία σούπα βελουτέ ή την βάζουν στα λαχανικά του παραδοσιακού τους Sunday Roast (γιαμ). Το ξαναλέω η Αγγλική κουζίνα είναι παρεξηγημένη. Την κολοκύθα την χρησιμοποιώ χωρίς να καθαρίσω τον φλοιό της κολπάκι που έμαθα από μία εκπομπή του Jamie Oliver, όταν ψηθεί μαλακώνει και παραμένει τραγανή (τριπλογιαμ).

 

Τα υλικά μας (για 4-6 μερίδες)

  • 1 γλυκολοκύθα (butternut squash) κομμένη σε ροδέλες ( ή στο μισό της ροδέλας)
  • 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 3-4 κολοκύθια μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 3-5 πατάτες κομμένες για φούρνο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο με το φλοιό τους (ναι τα βάζουμε όπως είναι μέσα στο φαγητό)
  • 2-4 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο
  • Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κούπες νερό

 

Προετοιμασία

Πιο εύκολο πεθαίνεις . Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα ταψί, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό για να μην  κολλήσει και ανακατεύουμε κάνα δύο φορές για να μας ψηθούν καλά τα λαχανικά και να γίνουν τραγανές οι πατάτες παντού. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά πριν το φάμε. Πάει με φέτα φυσικά.

Μπον Απετίτ τιτ τιτ

 

Στο ίδιο στυλ:

Τουρλού κατσαρόλας μυρωδάτο & καλοκαιρινάτο Καλοκαιρινά φαγητά κÏŒβω, βάζω κατσαρÏŒλα τελειÏŽνω, ένα απÏŒ αυτά είναι το τουρλού που φτιάχνεται με διάφορες εκδοχές στην χÏŽρα μας και έχει την λογική φαγητÏŒ με ÏŒτι υπάρχει, σούπερ vegan Greek power φαγητάκι…   Τα υλικά μας 4-5 κολοκυθάκια καθαρισμένα...

Φασόλια χάντρες λαδερά & φρέσκα με άρωμα καλοκαιριού   Τα φασÏŒλια χάντρες ή μπαρμπούνια είναι χαρακτηριστικÏŒ καλοκαιρινÏŒ φαγητÏŒ, με συνοδεία φρέσκιας ÏŽριμης ντομάτας που μοσχοβολάει καλοκαίρι, κρεμμυδάκι, σκÏŒρδο και μαÏŠντανÏŒ. Συνήθως μαγειρεύω τα φαγητά στην εποχή τους  γιατί τα υλικά είναι φρέσκα και ποιο νÏŒστιμα, αυτÏŒ ÏŒμως δεν...

Φασολάκια λαδερά, σταθερή Ελληνική αξία! Το φασολάκι το λαδερÏŒ το γνωρίζετε απÏŒ γεννησιμιού σας και δεν χρειάζονται συστάσεις…   Τα υλικά μας 1 κιλÏŒ φασολάκια χλωρά (εγÏŽ χρησιμοποίησα μπαρμπούνια) 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 1 ντομάτα μεσαία τριμμένη (ή μία κουταλιά της σούπας πελτέ) 3 σκελίδες...

Αγκινάρες (με τα αγκάθια) με πατάτες λαδερές Αγκινάρες με πατάτες λοιπÏŒν, η αγκινάρα είναι απÏŒ τα αγαπημένα μου λαχανικά σε οποιÏŒδηποτε συνδυασμÏŒ αγκινάρες με κουκιά, αγκινάρες με αρακά, αγκινάρες αλά πολίτα κτλ. Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και αντικαρκινική δράση, μείωση της χοληστερÏŒλης (και ο κατάλογος συνεχίζεται). Η αγκινάρα...

Tags

  • Vegan
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της.
Μαφιόζικο σπαγγέτι με αντζούγιες

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes