
Είπαμε σήμερα να κάνουμε τις μπριζόλες λίγο διαφορετικά και σκοπός μου ήταν να τις γεμίσω και να τις φάμε με μία ωραία σαλάτα, τότε άρχισε η γκρίνια από τον πατέρα μου ότι δεν θα χορτάσουμε και τα συναφή. Συμφωνήσαμε λοιπόν να το κάνουμε το φαγητό με πατάτες αλλά αφού έγινε η αρχή μπήκαν και άλλα στο ταψί και οι μπριζόλες έγιναν υπερπαραγωγή, η συνταγή βασικά είναι για τις γεμιστές μπριζόλες αλλά θα βάλω στα υλικά και ότι άλλο χρησιμοποιήσαμε και αν θέλετε το βάζετε αν θέλετε βάζετε κάτι άλλο, αν θέλετε τις κάνετε σκέτες ;)
Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)
Για τις γεμιστές μπριζόλες
- 4 μπριζόλες χοιρινές (λαιμού έβαλα εγώ) περίπου στα 2 δάχτυλα πάχος
- 4 κομμάτια λιαστής ντομάτας ψιλοκομμένα
- 150 γρ φέτα κομμένη σε κύβους
- 20 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για τα υπόλοιπα
- 8 μικρές πατάτες καθαρισμένες ολόκληρες
- 20 δαμάσκηνα ξερά
- 1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
- 5-6 σκελίδες σκόρδου με το τσόφλι τους
Για την σος μουστάρδας
- 5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο (ή άλλη γεύση)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Θα χρειαστείτε επίσης
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κουτάκι μπύρα (προαιρετικά)
- 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη ή μία ξερή
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε τις μπριζόλες σαν “τσέπη” για να τις γεμίσουμε, , μπορείτε να ζητήσετε από τον χασάπη σας να σας κάνει την τομή, εξηγείστε του ότι θέλετε να τις γεμίσετε. Τις γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης και τις βάζουμε στο ταψί μας. Μπορούμε να τις πιάσουμε με οδοντογλυφίδες για να μην μας φύγει η γέμιση.
- Ρίχνουμε στο ταψί μας τα υπόλοιπα υλικά και περιλούζουμε τα πάντα με την μπύρα. Ρίχνουμε το λάδι, την ρίγανη αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να πάνε παντού.
- Φτιάχνουμε την σος μουστάρδας ανακατεύοντας καλά όλα υλικά μας, ρίχνουμε την σος μουστάρδας πάνω από τις μπριζόλες και τα λαχανικά.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, όταν οι μπριζόλες πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τις γυρίζουμε και από την άλλη. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό για να μην κολλήσει το φαγητό. Αν τις κάνετε σκέτες μπορείτε να τις ψήσετε στο γκριλ.