LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  18 Ιουλίου 2013

Χοιρινές μπριζόλες γεμίστες με λιαστή ντομάτα & φέτα (μαζί με 1002 άλλα).

by Παναγιώτης
Μπριζόλες γεμιστές
Ο Αριστείδης αποφάσισε να ακολουθήσει την δίαιτα του ανθρώπου των σπηλαίων, η παρέα του δεν δείχνει κατανόηση και του ετοιμάζουν δώρο ροπαλάκι πλαστικό για τα γενέθλια του…

 

Είπαμε σήμερα να κάνουμε τις μπριζόλες λίγο διαφορετικά και σκοπός μου ήταν να τις γεμίσω και να τις φάμε με μία ωραία σαλάτα, τότε άρχισε η γκρίνια από τον πατέρα μου ότι δεν θα χορτάσουμε και τα συναφή. Συμφωνήσαμε λοιπόν να το κάνουμε το φαγητό με πατάτες αλλά αφού έγινε η αρχή μπήκαν και άλλα στο ταψί και οι μπριζόλες έγιναν υπερπαραγωγή, η συνταγή βασικά είναι για τις γεμιστές μπριζόλες αλλά θα βάλω στα υλικά και ότι άλλο χρησιμοποιήσαμε και αν θέλετε το βάζετε αν θέλετε βάζετε κάτι άλλο, αν θέλετε τις κάνετε σκέτες ;)

 

Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)

Για τις γεμιστές μπριζόλες

  • 4 μπριζόλες χοιρινές (λαιμού έβαλα εγώ) περίπου στα 2 δάχτυλα πάχος
  • 4 κομμάτια λιαστής ντομάτας ψιλοκομμένα
  • 150 γρ φέτα κομμένη σε κύβους
  • 20 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για τα υπόλοιπα

  • 8 μικρές πατάτες καθαρισμένες ολόκληρες
  • 20 δαμάσκηνα ξερά
  • 1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδου με το τσόφλι τους

Για την σος μουστάρδας 

  • 5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο (ή άλλη γεύση)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Θα χρειαστείτε επίσης

  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουτάκι μπύρα (προαιρετικά)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη ή μία ξερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

 Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε τις μπριζόλες σαν “τσέπη” για να τις γεμίσουμε, , μπορείτε να ζητήσετε από τον χασάπη σας να σας κάνει την τομή, εξηγείστε του ότι θέλετε να τις γεμίσετε. Τις γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης και τις βάζουμε στο ταψί μας. Μπορούμε να τις πιάσουμε με οδοντογλυφίδες για να μην μας φύγει η γέμιση.
  2. Ρίχνουμε στο ταψί μας τα  υπόλοιπα υλικά και  περιλούζουμε τα πάντα με την μπύρα. Ρίχνουμε το λάδι, την ρίγανη αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να πάνε παντού.
  3. Φτιάχνουμε την σος μουστάρδας ανακατεύοντας καλά όλα υλικά μας, ρίχνουμε την σος μουστάρδας πάνω από τις μπριζόλες και τα λαχανικά.
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, όταν οι μπριζόλες πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τις γυρίζουμε και από την άλλη. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό για να μην κολλήσει το φαγητό. Αν τις κάνετε σκέτες μπορείτε να τις ψήσετε στο γκριλ.

Στο ίδιο στυλ:

Εύκολη μαρινάδα για χοιρινές μπριζόλες, κράτησε τις ζουμερές. Μία απλή μαρινάδα για να δώσετε άρωμα στις χοιρινές σας μπριζόλες και για να τις κρατήσετε ζουμερές είτε τις ψήσετε στο φούρνο ή στα κάρβουνα…   Τα υλικά μας (για 4 μπριζόλες περίπου) 4 μπριζόλες πλυμένες και στεγνές 1 κουταλιά...

Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Έχουμε ξεκινήσει το lovefood εδώ και μερικούς μήνες και πάντα συζητούσαμε αν θα πρέπει να μπουν και οι πιο απλές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, αυτές που μάθαμε από μικροί και που δεν νοείται αν έχεις κάποια μαγειρική εμπειρία να θες...

Absolute Begginers: Τσιπούρες γεμιστές, για όλα τα γούστα. Είπαμε να κάνουμε τις τσιπούρες γεμιστές σήμερα και υπήρξε διάσταση απόψεων για τα μυρωδικά, έτσι έδωσα μία σολομώντεια λύση και γέμισα την κάθε μία με διαφορετικά βότανα. Μία με ρίγανη φρέσκια, μία με δεντρολίβανο και μία με βασιλικό. Σε άλλες...

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα Το μπιφτέκι είναι μεγάλο κεφάλαιο στην Ελληνική και διεθνή κουζίνα . Ο κιμάς είναι ένας καμβάς που σηκώνει πολλές παραλλαγές . Το ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος βάζει κρεμμύδι τριμμένο ( και μερικοί και σκόρδο) αλλά εγώ δεν και βγαίνουν...

Tags

  • Γιορτή
  • Εορταστικές

Πλοήγηση άρθρων

Μπακαλιάρος φιλέτο με ντομάτα και μυρωδικά . Για κορμί θανατηφόρο
Σολομός με μουστάρδα και πορτοκάλι. Ωμέγα 3 και λατρεία

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes