Η Νηστεία νηστεία αλλά και η υπογλυκαιμία υπογλυκαιμία . Η κολλητή μου η Κατερίνα που είναι μαγείρισσα από κούνια, μου έδωσε αυτή την πανεύκολη συνταγή, για τις δύσκολες ώρες που νηστεύεις και θες ένα γλυκάκι, ή έρχεται η θεία σου (που δεν τρώει ούτε λάδι) για επίσκεψη και θες κάτι να την τρατάρεις.
Προσοχή …κάνεις δεν μπορεί να φάει μόνο ένα !
Υλικά
3 ½ ποτήρια νερό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
150 γρ. ινδοκάρυδο
1 κουβερτούρα (προαιρετικά)
Πως το κάνουμε
Βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρουν μια βράση τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς . Όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε το ινδοκάρυδο. Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει εντελώς το μείγμα .
Λιώνουμε 1 κουβερτούρα μαζί με 5-6 κουταλιές της σούπας νεράκι (ή φυτική μαργαρίνη) .Πλάθουμε μπαλάκια το μείγμα και τα βουτάμε στην σοκολάτα με ένα κουτάλι.. Τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα στο ψυγείο να κρυώσουν. Μπορούμε αντί για σοκολάτα, να πασπαλίσουμε τα τρουφάκια με καρύδα ή με κακάο.
Tip : Για όσους βαριούνται να φτιάξουν μπαλάκια, μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ (όπως κάνουμε με τον χαλβά) και να το σερβίρετε σε κομμάτια.
Θα βαλω και ενα σφινακι λικερ καρυδας ηηηηη γαλα καρυδας!