LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μεζέδες, Ομελέτες  /  2 Αυγούστου 2013

Ομελέτα με αλμυρίκια & ντοματίνια, μεζεδάκι με χαρακτήρα Ελληνικό

by Παναγιώτης

Ομελέτα με αλμυρίκια

Μία γρήγορη ομελέτα με φρέσκα υλικά για σνακ ή για μεζεδάκι με την μπυρίτσα μας

 

Τα υλικά μας (για 2 άτομα)

  • 1 ματσάκι αλμυρίκια
  • 4 αυγά
  • 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι το σκόρδο & το κρεμμύδι για να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα αλμυρίκια και ανακατεύουμε καλά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να μικρύνουν σε όγκο.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα πιάτο, ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε την ομελέτα  ακολουθώντας τις κινήσεις παρακάτω εικόνας.Tortilla Espanola
  4. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και κάνουμε τις ίδιες κινήσεις με την παραπάνω φωτογραφία για να την βάλουμε στο πιάτο.

Στο ίδιο στυλ:

Ομελέτα με γλυστρίδα και παρμεζάνα   Μία εύκολη ομελέτα με γλυστρίδα που εντάσσεται στην κατηγορÎ¯α “ομελέτα με ÏŒτι έχει το ψυγείο”.  Κάντε στα γρήγορα για μεζέ ή για μεσημεριανÏŒ ή για ÏŒτι άλλο θέλετε δεν θα σας πω εγÏŽ τι θα κάνετε (χι)   Τα...

Σαλάτα με αλμυρίκια & άρωμα ντομάτας, αλμύρα στο πιάτο. Τα αλμυρίκια ή αρμυρίκια μπορείτε να βρείτε στην λαÏŠκή και μπορείτε να φτιάξετε με αυτά τρομερές σαλάτες που σερβίρονται συνήθως σε συνδυασμÏŒ με θαλασσινά. Το μυστικÏŒ είναι ÏŒτι θέλουν ζεμάτισμα γιατί είναι ντελικάτα και ευαίσθητα.   Τα υλικά μας 1...

Έξυπνη ομελέτα με βλήτα Τα βλήτα είναι έξυπνα χÏŒρτα λεβεντÏŒπαιδα μου με διατροφική και διαχρονική αξία, στην Ελλάδα τα τρÏŽμε απÏŒ τα αρχαία χρÏŒνια ενÏŽ μέρος της καθημερινής διατροφής των ανθρÏŽπων της Αφρικής και της Ινδίας. Γεμάτα ασβέστιο, σίδηρο και άλλα ωφέλιμα θα πρέπει...

Ομελέτα με περισσεύματα σαλάτας… Ανακύκλωση Τώρα! ΠÏŒσες φορές σας έχει μείνει σαλάτα γιατί έχετε φτιάξει παραπάνω ή γιατί  σαβουρδιάσατε το κυρίως που σας φάνταζε εκείνη την ÏŽρα ως η καλύτερη επιλογή. Δεν πετάμε τίποτα, τα υπολείμματα της σαλάτας μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο και να...

Tags

  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Κρασομεζές
  • Ουζομεζές
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Φτιάχνουμε τσάι φασκόμηλου και μιλάμε για τις ιδιότητες του.
Μανιτάρια στιφάδο, ο λαγός το ΄σκάσε

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes