Ομελέτα με αλμυρίκια & ντοματίνια, μεζεδάκι με χαρακτήρα Ελληνικό

Συνταγή από την/τον:

Ομελέτα με αλμυρίκια

Μία γρήγορη ομελέτα με φρέσκα υλικά για σνακ ή για μεζεδάκι με την μπυρίτσα μας

 

Τα υλικά μας (για 2 άτομα)

  • 1 ματσάκι αλμυρίκια
  • 4 αυγά
  • 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι το σκόρδο & το κρεμμύδι για να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα αλμυρίκια και ανακατεύουμε καλά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να μικρύνουν σε όγκο.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα πιάτο, ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε την ομελέτα  ακολουθώντας τις κινήσεις παρακάτω εικόνας.Tortilla Espanola
  4. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και κάνουμε τις ίδιες κινήσεις με την παραπάνω φωτογραφία για να την βάλουμε στο πιάτο.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.7/5 (6 ψήφοι )
Ομελέτα με αλμυρίκια & ντοματίνια, μεζεδάκι με χαρακτήρα Ελληνικό, 4.7 από 5 βασιζόμενο σε 6 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο