Μία εύκολη ομελέτα με γλυστρίδα που εντάσσεται στην κατηγορία “ομελέτα με ότι έχει το ψυγείο”. Κάντε στα γρήγορα για μεζέ ή για μεσημεριανό ή για ότι άλλο θέλετε δεν θα σας πω εγώ τι θα κάνετε (χι)
Τα υλικά μας για 2 μερίδες
- 3 αυγά
- 1 κούπα φύλλα γλυστρίδας
- Μισή μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- Μισή κούπα παρμεζάνα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5-8 λεπτά, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μας προσθέτουμε την παρμεζάνα, αλάτι (όχι πολύ γιατί η παρμεζάνα είναι αλμυρή) και πιπέρι και ξαναχτυπάμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Για να αναποδογυρίσουμε την ομελέτα κάνουμε τις εξής κινήσεις:
Σερβίρουμε την ομελέτα μας ζεστή αφού την έχουμε πασπαλίσει με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Καλή όρεξη σύντροφοι, νο πασαράν…