Πόσες φορές σας έχει μείνει σαλάτα γιατί έχετε φτιάξει παραπάνω ή γιατί σαβουρδιάσατε το κυρίως που σας φάνταζε εκείνη την ώρα ως η καλύτερη επιλογή. Δεν πετάμε τίποτα, τα υπολείμματα της σαλάτας μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο και να τα χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα σε μία τέλεια ομελέτα. Χρησιμοποίησα λοιπόν τα υπολείμματα της σαλάτας με γλιστρίδα που έκανα χθες, το λαδάκι με το ξυδάκι είχε μαριναριστεί με τους χυμούς της ντομάτας, του κρεμμυδιού και της γλιστρίδας και έγινε η τέλεια βάση της ομελέτας μου.
Τα υλικά μας (για 2 μερίδες
- Υπολείμματα οποιασδήποτε σαλάτας
- 4 αυγά
- 100 γρ φέτα κομμένα σε κύβους (αν δεν έχει μείνει φέτα στα υπολείμματα της σαλάτας, γιατί συμβαίνει και αυτό)
- 1 κουταλιά φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- Πιπέρι φρεσκοτρίμμενο (προαιρετικά)
- Επιπλέον λαχανικά (προαιρετικά)
Προετοιμασία
Χτυπάμε τα αυγά μας, ρίχνουμε το μείγμα της σαλάτας στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το αυγά και την φέτα μας, αν χρησιμοποιήσουμε επιπλέον λαχανικά τα τσιγαρίζουμε στα υπολείμματα της σαλάτας και έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και την φέτα. Σερβίρουμε προσθέτοντας τον φρέσκο δυόσμο και πιπέρι αν δεν είχε πολύ η σαλάτα μας.
Αφήστε γενικά την φαντασία σας να οργιάσει, το βασικό είναι να μην πάει χαμένη η σαλάτα που μας περίσσεψε.
Τουτ τουτ.