Έχεις κάνει μιζανπλί και δεν θέλεις να μυρίσεις τηγανίλα ; Έχεις σπάσει το τηγάνι σε κανα κεφάλι ; Θες τα φαγάκι σου να γίνει πιο αλαφρύ ; Αυτή είναι η συνταγή σου ! Κάτι σαν καγιανάς κατσαρολάτος . Του πανευκόλου .
Τα υλικά μας
- 3 μεσαίες πατάτες
- 3 κολοκυθάκια
- 2 ντομάτες
- 3 αυγά – 4 αυγά
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- ½ ποτήρι νερό
- Φρέσκο δυόσμο (προαιρετικά)
- αλάτι , πιπέρι
Πως το κάνουμε
Κόβουμε τις πατάτες μπαστουνάκια όπως στις τηγανιτές , και τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες . Ζεσταίνουμε το λάδι (δεν το καίμε) στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια . Τα σοτάρουμε ελαφρά για δύο λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε καρεδάκια και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε . Μόλις γίνουν οι πατάτες , χτυπάμε τα αυγά (αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο), αλατίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα . Kουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Πάρτε και λίγη φέτα και βούρ.