Ομελέτα στην κατσαρόλα – πουν’το τηγάνι οεό;

Συνταγή από την/τον:

Μάνα , “you can’t make an omellete without breaking the eggs” είπε ο Μήτρος της Σουλτάνας της ξεροπαΐδως , και άρχισε να τσαπίζει …

Έχεις κάνει μιζανπλί και δεν θέλεις να μυρίσεις τηγανίλα ; Έχεις σπάσει το τηγάνι σε κανα κεφάλι ; Θες τα φαγάκι σου να γίνει πιο αλαφρύ ; Αυτή είναι η συνταγή σου ! Κάτι σαν καγιανάς κατσαρολάτος . Του πανευκόλου .

 

Τα υλικά μας

  • 3 μεσαίες πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 2 ντομάτες
  • 3 αυγά – 4 αυγά
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • ½  ποτήρι νερό
  • Φρέσκο δυόσμο (προαιρετικά)
  • αλάτι , πιπέρι

 

Πως το κάνουμε

Κόβουμε τις πατάτες μπαστουνάκια όπως στις τηγανιτές , και τα κολοκυθάκια σε  λεπτές ροδέλες . Ζεσταίνουμε το λάδι (δεν το καίμε) στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια . Τα σοτάρουμε ελαφρά για δύο λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε καρεδάκια και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε . Μόλις γίνουν οι πατάτες  , χτυπάμε τα αυγά (αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο), αλατίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα . Kουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα μέχρι να ψηθούν τα αυγά.

Πάρτε και λίγη φέτα και βούρ.

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 3.6/5 (7 ψήφοι )
Ομελέτα στην κατσαρόλα – πουν’το τηγάνι οεό;, 3.6 από 5 βασιζόμενο σε 7 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο