Αυτή η μακαρονάδα που γίνεται πανεύκολα και μυρίζει Ελλάδα είναι από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά πιάτα . Την τιμώ δεόντως. Αν βρείτε μοσχομυριστές καλοκαιρινές ντοματούλες από κανα μποστάνι , κόψτε τις καρεδάκια και βάλτε τις αντί για ντοματάκια. Summer time and the living is easy …
Υλικά
- 500 γρ πέννες ή άλλο κοντό μακαρόνι
- 20-25 ντοματάκια κομμένα στη μέση
- 300 γρ μανούρι ή ανθότυρο ή μυζήθρα θριμματισμένο
- 4 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε
- Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις αφήνουμε να κρυώσουν ραντίζοντας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
- Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τις πέννες και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά .
- Ανακατεύουμε καλά . Κατά προτίμηση αφήνουμε να μαριναριστεί η μακαρονάδα μισή ωρίτσα στο ψυγείο και μετά σερβίρουμε .