Παγωμένο γιαούρτι με γλυκό κρασί και βερίκοκα. Summer time madness

Συνταγή από την/τον:

παγωμένο γιαούρτι με βερίκοκα

Η Ματίνα “το κορμί” είναι μονίμως σε δίαιτα . Το βράδυ τρώει ένα γιαουρτάκι με φρουτάκια , σαντιγούλα, ζαχαρίτσα και λίγο κρασάκι …γιατί δεν χάνει γραμμάριο δεν ξέρει…

Το γιαουρτογλυκό αυτό είναι στην ίδια λογική με παρόμοια που έχουμε φτιάξει . Εδώ όμως το κρασί και τα μυρωδικά  δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με άλλα φρούτα , όπως δαμάσκηνα, κράνα , ροδάκινα , ακόμα και πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια μπορείτε να βάλετε.

Υλικά για 4-5 μπολ

  • 2οο γρ βερίκοκα κομμένα στα δύο
  • 1 ποτήρι νερού ροζέ γλυκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2οο μλ  κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κουταίες της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 μικρά φύλλα ζελατίνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 γαριφαλάκια

Πως το κάνουμε

  1.  Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το κρασί μαζί με την ζάχαρη τα κανελογαρίφαλα και τα βερίκοκα για 8- 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά .
  2. Αποσύρουμε τα βερίκοκα και τα κανελογαρίφαλα με μια τρυπητή κουτάλα ή με σουρωτήρι και συνεχίζουμε το βράσιμο του σιροπιού για άλλα 5-6  λεπτά μέχρι να δέσει.
  3. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με κρύο νερό για 5 λεπτά.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σαντιγί με το γιαούρτι .
  6. Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τη ζελατίνη και την ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Ανακατεύουμε να λιώσει .
  7. Προσθέτουμε το σιρόπι στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε .
  8. Μοιράζουμε σε μπολ ή ποτήρια τα βερίκοκα και από πάνω την κρέμα . Αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρουμε.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.8/5 (4 ψήφοι )
Παγωμένο γιαούρτι με γλυκό κρασί και βερίκοκα. Summer time madness , 4.8 από 5 βασιζόμενο σε 4 ψήφους

Πείτε μας κάτι

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο