
Το γιαουρτογλυκό αυτό είναι στην ίδια λογική με παρόμοια που έχουμε φτιάξει . Εδώ όμως το κρασί και τα μυρωδικά δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με άλλα φρούτα , όπως δαμάσκηνα, κράνα , ροδάκινα , ακόμα και πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια μπορείτε να βάλετε.
Υλικά για 4-5 μπολ
- 2οο γρ βερίκοκα κομμένα στα δύο
- 1 ποτήρι νερού ροζέ γλυκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 2οο μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κουταίες της σούπας ζάχαρη άχνη
- 2 μικρά φύλλα ζελατίνης
- 1 ξύλο κανέλας
- 4-5 γαριφαλάκια
Πως το κάνουμε
- Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το κρασί μαζί με την ζάχαρη τα κανελογαρίφαλα και τα βερίκοκα για 8- 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά .
- Αποσύρουμε τα βερίκοκα και τα κανελογαρίφαλα με μια τρυπητή κουτάλα ή με σουρωτήρι και συνεχίζουμε το βράσιμο του σιροπιού για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με κρύο νερό για 5 λεπτά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σαντιγί με το γιαούρτι .
- Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τη ζελατίνη και την ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Ανακατεύουμε να λιώσει .
- Προσθέτουμε το σιρόπι στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε .
- Μοιράζουμε σε μπολ ή ποτήρια τα βερίκοκα και από πάνω την κρέμα . Αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρουμε.