LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ορεκτικά  /  17 Μαΐου 2013

Ψήνουμε παντζάρια στον φούρνο με σάλτσα γιαουρτιού (λαδόκολλα my darling)

by Παναγιώτης
Παντζάρια στον φούρνο
Ο Αργύρης όταν του χαμογέλασε η σερβιτόρα κοκκίνισε σαν το παντζάρι, ήταν και ντροπαλός τρομάρα του….

 

Ψητά παντζάρια με σάλτσα γιαουρτιού στην λαδόκολλα λοιπόν, η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και ο τρόπος που ψήνουμε τα παντζάρια φυλακίζει την γεύση μέσα τους και τα κάνει γλυκά και ζουμερά. Αυτό  εδώ λοιπόν είναι ένα εξαιρετικό ορεκτικό δροσερό και πολύ νόστιμο.

Τα υλικά μας

  • 4 παντζάρια μέτρια
  • 250 γρ γιαούρτι
  • 100 γρ καρύδια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ή εναλλακτικά φρέσκο δυόσμο
  • 2-3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Προετοιμασία

 

Για τα παντζάρια

Πλένουμε καλά τα παντζάρια μας και τα τυλίγουμε στην λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα. Μπορούμε να τρυπήσουμε τα παντζάρια με ένα μαχαίρι, αν περνάει με ευκολία από άκρη σε άκρη είναι έτοιμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και όταν μπορούμε τα καθαρίζουμε, ο φλοιός τους θα φύγει πάρα πολύ εύκολα. Τα αφήνουμε στον φούρνο μας για να τα κρατήσουμε ζεστά μέχρι να φτιάξουμε την σάλτσα μας.

Παντζάρι λαδόκολλα
Παντζαρόλαδοκολλόκατασταση τα αποκαλυπτήρια…

 

Για την Σάλτσα γιαουρτιού

Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το σκόρδο μας και το τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε τα καρύδια για να καβουρδιστούν και να βγάλουν τα έλαια τους, σβήνουμε με το μπαλσάμικο και συνεχίζουμε μέχρι το μπαλσάμικο να σιροπιάσει και να “καραμελώσει τα καρύδια”.  Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα γιαούρτι μας, ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό ρίχνουμε λίγο αλατάκι πάνω στα παντζάρια και μετά την σάλτσα με το γιαουρτάκι και το σκόρδο.

Αν σας περισσέψουν παντζάρια μπορείτε να τα φάτε και κρύα και ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό είναι αυτό το ντιπ με γιαούρτι και φρέσκο δυόσμο ή τζατζικάκι

Σαζάμμμμ έτοιμο.

Στο ίδιο στυλ:

Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι στον φούρνο (κοκογλασοκαραμέλα) ΚοτÏŒπουλο με μέλι και σουσάμι λοιπÏŒν προετοιμασμένο και  ψημένο με αγάπη και στοργή… Κυρίως πιάτο και γλυκάκι σε ένα πιάτο θα μου πείτε και ίσως έχετε και δίκιο, αλλά ÏŒτι και να είναι, είναι πεντανÏŒστιμο. Το μέλι καραμελÏŽνει  το κοτÏŒπουλο...

Ασιατικό κοτόπουλο στην λαδόκολλα Το πιάτο αυτÏŒ συνδυάζει τις αγαπημένες γεύσεις της Ασίας (πιπερÏŒριζα, Σάλτσα σÏŒγιας κτλ) με την τεχνική της λαδÏŒκολλας. Για να προσθέσω περισσÏŒτερο στην γεύση του κοτÏŒπουλου το μαρινάρω στα υλικά μου για τουλάχιστον 12 ÏŽρες με αυτή την μαρινάδα ,...

Εύκολο ντιπ γιαουρτιού με δύοσμο. ΑυτÏŒ είναι ένα εύκολο ντιπ με δυÏŒσμο, με γεύση πολύ δροσιστική, με το οποίο μπορείτε να συνοδέψετε τα τηγανίτα λαχανικά σας , κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.τ.λ.   Τα Υλικά μας 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστÏŒ 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο...

Μπούτι από αρνί Λαδόκολλα στην γάστρα Η λαδÏŒκολλα έχει θεÏŠκές ιδιÏŒτητες στο ψήσιμο, κρατάει το κρέας μας ζουμερÏŒ και μαλακÏŒ και επιπλέον μας δίνει αυτή την αίσθηση της στιγμής που ανοίγουμε τα χριστουγεννιάτικα δÏŽρα, ναι ακριβÏŽς την αίσθηση του “περιμένω να δω κάτι καλÏŒ αλλά δεν...

Tags

  • Πλούσιο σε σίδηρο

Πλοήγηση άρθρων

Σούπερ κολοκυθόσουπα βελουτέ (Κολοκύθια τουμπανο vol. 2)
Ομελέτα στην κατσαρόλα – πουν’το τηγάνι οεό;

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes