Ψητά παντζάρια με σάλτσα γιαουρτιού στην λαδόκολλα λοιπόν, η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και ο τρόπος που ψήνουμε τα παντζάρια φυλακίζει την γεύση μέσα τους και τα κάνει γλυκά και ζουμερά. Αυτό εδώ λοιπόν είναι ένα εξαιρετικό ορεκτικό δροσερό και πολύ νόστιμο.
Τα υλικά μας
- 4 παντζάρια μέτρια
- 250 γρ γιαούρτι
- 100 γρ καρύδια
- 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ή εναλλακτικά φρέσκο δυόσμο
- 2-3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
Για τα παντζάρια
Πλένουμε καλά τα παντζάρια μας και τα τυλίγουμε στην λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα. Μπορούμε να τρυπήσουμε τα παντζάρια με ένα μαχαίρι, αν περνάει με ευκολία από άκρη σε άκρη είναι έτοιμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και όταν μπορούμε τα καθαρίζουμε, ο φλοιός τους θα φύγει πάρα πολύ εύκολα. Τα αφήνουμε στον φούρνο μας για να τα κρατήσουμε ζεστά μέχρι να φτιάξουμε την σάλτσα μας.
Για την Σάλτσα γιαουρτιού
Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το σκόρδο μας και το τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε τα καρύδια για να καβουρδιστούν και να βγάλουν τα έλαια τους, σβήνουμε με το μπαλσάμικο και συνεχίζουμε μέχρι το μπαλσάμικο να σιροπιάσει και να “καραμελώσει τα καρύδια”. Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα γιαούρτι μας, ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό ρίχνουμε λίγο αλατάκι πάνω στα παντζάρια και μετά την σάλτσα με το γιαουρτάκι και το σκόρδο.
Αν σας περισσέψουν παντζάρια μπορείτε να τα φάτε και κρύα και ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό είναι αυτό το ντιπ με γιαούρτι και φρέσκο δυόσμο ή τζατζικάκι
Σαζάμμμμ έτοιμο.