
Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη ! Και ευτυχώς δηλαδή, γιατί το all time party animal Βάσω ,φέρνει και συνταγές φτιαγμένες από τα χεράκια της . Με τυρί ή χωρίς τυρί ( έμενα μου άρεσε πάρα πολύ ο συνδυασμός) το Μαγιάτικο παντζάρι τα σπάει !
Υλικά
- 4 μέτρια παντζάρια
- 200 γρ. κασέρι
- 5-6 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- αλάτι
- λίγα σπασμένα καρύδια
Πως το κάνουμε
Βράζουμε τα παντζάρια για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε κυβάκια (1 εκατοστό περίπου). Σε ένα μπόλ βάζουμε τα παντζάρια, δυο κουταλιές της σούπας λάδι, λίγο ξύδι και αλάτι. Το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να τραβήξουν. Κόβουμε και το κασέρι κυβάκια και το προσθέτουμε στα παντζάρια, αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει από τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω λίγα καρύδια για να διακοσμήσουμε.