LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Σαλάτες  /  23 Μαΐου 2013

Παντζαροσαλάτα με τυρί- La vie en ροζ.

by Μαριλού
Παντζαροσαλάτα
Μου αρέσει το ροζουλλλί , είπε η Λιλλλλίκα είναι girllllly και πάει με τα μάτια μου

 

Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη ! Και ευτυχώς δηλαδή, γιατί το all time party animal Βάσω ,φέρνει και συνταγές φτιαγμένες από τα χεράκια της . Με τυρί ή χωρίς τυρί ( έμενα μου άρεσε πάρα πολύ ο συνδυασμός) το Μαγιάτικο παντζάρι τα σπάει !

Υλικά

  • 4 μέτρια παντζάρια
  • 200 γρ. κασέρι
  • 5-6 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • αλάτι
  • λίγα σπασμένα καρύδια

 

Πως το κάνουμε

Βράζουμε τα παντζάρια για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε κυβάκια (1 εκατοστό περίπου). Σε ένα μπόλ βάζουμε τα παντζάρια, δυο κουταλιές της σούπας λάδι, λίγο ξύδι και αλάτι. Το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να τραβήξουν. Κόβουμε και το κασέρι κυβάκια και το προσθέτουμε στα παντζάρια, αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει από τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω λίγα καρύδια για να διακοσμήσουμε.

Στο ίδιο στυλ:

Ψητά λαχανικά με βινεγκρέτ καρυδιού και σκόρδου. Πάμε να φτιάξουμε ένα υγιεινÏŒ εύκολο πιάτο γεμάτο βιταμίνες και άρωμα απÏŒ το ευεργετικÏŒ σκÏŒρδο και τα νÏŒστιμα καρύδια.   Τα υλικά μας (για 2 μερίδες) Για την Βινεγκρέτ χρησιμοποίησα 3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσαμικÏŒ 1 σκελίδα σκÏŒρδο 1/2 φλιτζάνι...

Ψήνουμε παντζάρια στον φούρνο με σάλτσα γιαουρτιού (λαδόκολλα my darling)   Ψητά παντζάρια με σάλτσα γιαουρτιού στην λαδÏŒκολλα λοιπÏŒν, η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και ο τρÏŒπος που ψήνουμε τα παντζάρια φυλακίζει την γεύση μέσα τους και τα κάνει γλυκά και ζουμερά. ΑυτÏŒ  εδÏŽ λοιπÏŒν είναι ένα εξαιρετικÏŒ ορεκτικÏŒ δροσερÏŒ...

Μεθυσμένα μανιτάρια με φασκόμηλο & φέτα.   Το φασκÏŒμηλο μας είναι γνωστÏŒ για τις θεραπευτικές του ιδιÏŒτητες που περιλαμβάνουν αντιμετÏŽπιση  των άφτρων, της φαρυγγίτιδας και της ουλίτιδας. ΜειÏŽνει επίσης  τα αέρια του εντέρου και  είναι διουρητικÏŒ και εμμηναγωγÏŒ.  Στην μαγειρική το χρησιμοποιούμε σαν μυρωδικÏŒ και πάει...

Tags

  • Εύκολες
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Oμελέτα με σπαράγγια και ντοματίνια (φλυαρούμε μεταξύ ομελέτας και φριτάτας)
Σοκολατένια μους Αβοκάντο

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes