LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  25 Ιουλίου 2013

Παπουτσάκια άσπρα & light, ανάλαφρο πατούμενο.

by Παναγιώτης
Παπουτσάκια light
Ο Νικολάκης κάθε Κυριακή φόραγε το καλό του άσπρο παπούτσι με το μπλε του κοστουμάκι  και πήγαινε με την γιαγιά του στην εκκλησία..

Η Θεία η Κατερίνα από το Βαλτινό Τρικάλων έφτιαξε παπουτσάκια με άσπρες μελιτζάνες (τυπικές στα νησιά του Αιγαίου, τελευταία τις βρίσκουμε επιτέλους παντού) και είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μας με πιο light εκδοχή του δημοφιλούς ανά την επικράτεια καλοκαιρινού πιάτου…

 

Τα υλικά μας

  • 6 μελιτζάνες άσπρες
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 100 κεφαλοτύρι σε κυβάκια
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες μας στην μέση κατά μήκος και τις αδειάζουμε εύκολα με ένα κουταλάκι, αφήνουμε μισό πόντο σάρκα και αυτή που αφαιρούμε την ψιλοκόβουμε και την κρατάμε. Τις μελιτζάνες τις αλατίζουμε και τις βάζουμε στο ταψί μας.
  2. Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
  4. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το μοσχοκάρυδο με την κανέλα.
  5. Όταν η σάλτσα μας δέσει είναι η ώρα να γεμίσουμε τα παπουτσάκια μας, γεμίζουμε το καθένα με το μείγμα και από πάνω το κεφαλοτύρι.
  6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά  εκτός φούρνου και το σερβίρουμε χλιαρό. Το τρώμε και παγωμένο από το ψυγείο.

Στο ίδιο στυλ:

Μελιτζάνες παπουτσάκια . Παπούτσι από τον τόπο σου Σαν την παράδοση δεν έχει ! Και σαν την μελιτζάνα επίσης . Ψητή, τηγανιτή, βραστή, τουρσί , σαλάτα , η μελιτζάνα κυριαρχεί σε πιάτα των χωρών της Μεσογείου. Όπου την βλέπω της επιτίθεμαι … Υλικά 3 μελιτζάνες φλάσκες 400 γρ...

Μουσακάς. The famous greek mousaka Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το από το αραβικό “musaqqa‘a” , άλλοι από το παλαιστινιακό musakhkhan, άλλοι πάλι από το περσικό maguma. Για την...

Τυρόπιτα με κρέμα μπεσαμέλ. Μπέσαμε-λ μούτσο Υλικά          500 γρ φύλλο κουρού ή σφολιάτα* 300 γρ φέτα  200 γρ μανούρι 100 γρ γραβιέρα 3 αυγά 2 κουταλιές της σούπας λάδι 2 κουταλίες βούτυρο 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 3 κούπες γάλα φρεσκοτριμμένο πιπέρι...

Ρολάκια μελιτζάνας με μπέικον και φέτα. Roll baby roll. Αυτός είναι ένας νόστιμος και εύκολος μεζές που στηρίζεται στο τρίπτυχο της επιτυχίας μελιτζάνα , φέτα , ντομάτα . Guest star το μπέικον ! Υλικά  4 μελιτζάνες τσακώνικες 1ο φέτες μπέικον 200 γρ φέτα λάδι για το τηγάνισμα Για τη...

Tags

  • Light
  • Παραδοσιακές

Πλοήγηση άρθρων

Μπακαλιάρος μπιάνκο. Μπακαλιαράκι άσπρο κι ελαφρύ της μάνας μου καμάρι
Μακαρόνια με κιμά. Τύφλα να χει η Μπολονέζ

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes