
Η Θεία η Κατερίνα από το Βαλτινό Τρικάλων έφτιαξε παπουτσάκια με άσπρες μελιτζάνες (τυπικές στα νησιά του Αιγαίου, τελευταία τις βρίσκουμε επιτέλους παντού) και είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μας με πιο light εκδοχή του δημοφιλούς ανά την επικράτεια καλοκαιρινού πιάτου…
Τα υλικά μας
- 6 μελιτζάνες άσπρες
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 100 κεφαλοτύρι σε κυβάκια
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα κανέλα
- 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες μας στην μέση κατά μήκος και τις αδειάζουμε εύκολα με ένα κουταλάκι, αφήνουμε μισό πόντο σάρκα και αυτή που αφαιρούμε την ψιλοκόβουμε και την κρατάμε. Τις μελιτζάνες τις αλατίζουμε και τις βάζουμε στο ταψί μας.
- Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το μοσχοκάρυδο με την κανέλα.
- Όταν η σάλτσα μας δέσει είναι η ώρα να γεμίσουμε τα παπουτσάκια μας, γεμίζουμε το καθένα με το μείγμα και από πάνω το κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά εκτός φούρνου και το σερβίρουμε χλιαρό. Το τρώμε και παγωμένο από το ψυγείο.