LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Σουφλέ  /  27 Αυγούστου 2013

Παστίτσιο με πένες, έγραψε..

by Παναγιώτης
Παστίτσιο με πένες
Ο Δημητράκης πριν βγάλει την πένα του για να υπογράψει σαν να άκουσε την φωνή του πατέρα του να του λέει “Το πουλί μας και την υπογραφή μας προσέχουμε που τα βάζουμε γιε μου…” & έτσι αποφάσισε να διαβάσει τα ψιλά γράμματα…

Ναι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν τους αρέσει το χοντρό το μακαρόνι και υπάρχουν και μανάδες που πρέπει να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες αυτών των συνανθρώπων μας. Ο Ανιψιός δεν το τρώει το παστίτσιο λοιπόν με χοντρό μακαρόνι  και η μαμά του το φτιάχνει με πένες, η συνταγή δεν αλλάζει καθόλου η τεχνική ελάχιστα και εσείς μπορείτε να το φτιάξετε με άλλα ζυμαρικά (λαζάνια, βίδες, κοχυλάκι κτλ) …

 

Τα υλικά μας

Για τα μακαρόνια

  • 750 γραμμάρια πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • Ασπράδια από 3 αυγά που θα σας περισσέψουν από την μπεσαμέλ

Για τον κιμά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια μεσαία ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες μεγάλες τριμμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1/2 μοσχοκάρυδο(καρπός) τριμμένο (μισό κουταλάκι του γλυκού περίπου)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κρόκους αυγών χτυπημένοι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πως φτιάχνουμε τον κιμά

  1.  Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε το κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5-7 λεπτά για να πάρει χρώμα.
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Βράζουμε μέχρι να πιει τα νερά του ο κιμάς και να γίνει πηχτός.

Πως φτιάχνουμε την μπεσαμέλ

  1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ με λίγο από το γάλα και το κάνουμε χυλό χτυπώντας το καλά με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα. Δεν θέλουμε να έχουμε σβόλους στο μείγμα μας.
  2. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μία κατσαρόλα και όταν ζεστάνει (όχι βράσει) ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να διαλυθεί.
  3. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Όταν γάλα πάρει βράση αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυλό μας ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα.
  5. Όταν η κρέμα πήξει προσθέτουμε τους 3 κρόκους αυγών και ανακατέψουμε καλά.

 

Πώς στήνουμε το παστίτσιο στο ταψί

  1. Ενώ κάνουμε τα υπόλοιπα μπορούμε να βράσουμε τα μακαρόνια μας  τα σουρώσουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί ανακατεύοντας τα με τα ασπράδια από τα 3 αυγά.
  2. Επειδή δεν έχουμε μακαρόνια χοντρά στην συνταγή και οι πένες είναι μικρές σε μήκος ανακατεύουμε τον κιμά με τα ζυμαρικά καλά.
  3. Από πάνω στρώνουμε την μπεσαμέλ μας και πάνω της ρίχνουμε τις 3 κουταλιές τυρί.
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην μας αρπάξει η μπεσαμέλ γιατί ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, αν δούμε ότι αρπάζει λίγο χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο καλύπτοντας την.
  5. Τρώγεται ζεστό, χλιαρό και κρύο του πάει πολύ η χωριάτικη σαλάτα ως συνοδευτικό.

 

Στο ίδιο στυλ:

Πένες με ντοματίνια και βασιλικό . Μακαρονάδα να τη φας και να ναι κρύα   Αυτή η μακαρονάδα που γίνεται πανεύκολα και μυρίζει Ελλάδα είναι από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά πιάτα . Την τιμώ δεόντως. Αν βρείτε  μοσχομυριστές καλοκαιρινές ντοματούλες  από κανα μποστάνι , κόψτε τις καρεδάκια και βάλτε τις αντί για ντοματάκια. Summer...

Μελιτζάνες παπουτσάκια . Παπούτσι από τον τόπο σου Σαν την παράδοση δεν έχει ! Και σαν την μελιτζάνα επίσης . Ψητή, τηγανιτή, βραστή, τουρσί , σαλάτα , η μελιτζάνα κυριαρχεί σε πιάτα των χωρών της Μεσογείου. Όπου την βλέπω της επιτίθεμαι … Υλικά 3 μελιτζάνες φλάσκες 400 γρ...

Μουσακάς. The famous greek mousaka Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το από το αραβικό “musaqqa‘a” , άλλοι από το παλαιστινιακό musakhkhan, άλλοι πάλι από το περσικό maguma. Για την...

Μακαρόνια με κιμά. Τύφλα να χει η Μπολονέζ Δεν έχω συναντήσει μέχρι τώρα άνθρωπο στη ζωή μου που να μην τρώει τα μακαρόνια με κιμά. Οι συνταγές ποικίλουν ως προς τα μπαχαρικά κυρίως , και η παράδοση πάει από μάνα σε κόρη και από πατέρα σε γιο. Το...

Tags

  • Γιορτή
  • Εορταστικές
  • Παραδοσιακές

Πλοήγηση άρθρων

Πουρές πατάτας ο κλασσικός, όλα τα συνοδεύει & δεν ντρέπεται.
Ψωμί με ντομάτα το έλεγε η γιαγιά μου.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes