LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Παραδοσιακά Γλυκά  /  21 Απριλίου 2013

Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου.

by Μαριλού

Καλιτσούνια Πασχαλίνα

Τα γλυκά αυτά τα φτιάχνουν κυρίως το Πάσχα στην Κρήτη . Τα συναντάμε σε πολλές παραλλαγές ανά νομό. Στο Ηράκλειο τα λέμε Καλιιιιιτσούνια . Το (ι) δεν το τρώμε , γιατί κάνει την διαφορά !

 

 

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • ½ φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού .
  • 1 σφηνάκι ρακί
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 3 αβγά
  • 1 κοφτή κουταλία της σούπας baking powder
  • 2 βανίλιες
  • Αλεύρι όσο πάρει (περίπου ένα κιλό)

Για τη γέμιση

  • 800 γρ μυζήθρα φρέσκια ανάλατη (στεγνή να μην έχει πολλά υγρά)
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 1 αβγό ( και έναν κρόκο για το άλειμμα )
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλα
  • Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι

 

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης ( το αλεύρι το βάζουμε τελευταίο σιγά -σιγά μέχρι να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη )και την αφήνουμε σκεπασμένη μισή ώρα περίπου για να ξεκουραστεί.

Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί

Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη περίπου μισό εκατοστό πάχος και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι ανάποδα( με διάμετρο περίπου 7-8εκ. ) Απλώνουμε στη μέση κάθε κομματιού τη γέμιση και για να δώσουμε το γνωστό σε όλους μας σχήμα (λυχναράκια) ανασηκώνουμε τις άκρες και «τσιμπάμε» γύρω γύρω τη ζύμη με τον δείκτη και τον αντίχειρα. Τελειώνοντας χτυπάμε τον ένα κρόκο με λίγο νεράκι και αλείφουμε τα καλιτσούνια .Τέλος τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα .
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια .

Δεν Υπάρχουν Παρόμοιες Συνταγές.

Tags

  • Πάσχα

Πλοήγηση άρθρων

Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι)
Μπλέξαμε τα μπούτια γαλοπούλας με μακαρονάδα

1 comment

  • barbie
    6 Ιουνίου 2013

    συγκλονιστικο.!

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes