LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  19 Ιουνίου 2013

Πατάτες & λαχανικά με γιαούρτι ογκρατεν, βάλτο στο φούρνο σύντροφε!

by Παναγιώτης
Ογκρατέν με γιαούρτι
Η κυρά Αργυρώ δεν ήταν ποτέ η ίδια μετά την επίσκεψη της στην Γαλλία…

 

Τα υλικά μας για 6 μερίδες

  • 500 γρ γιαούρτι
  • 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε χονδρές ροδέλες
  • 15-20 ντοματίνια ολόκληρα
  • Μισή κίτρινη πιπέρια και μισή πορτοκαλί κομμένη σε στικς (βάλτε ότι χρώμα θέλετε ή ότι έχετε)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Έχουμε 4 επιλογές: ή τηγανίζουμε τις πατάτες (χρησιμοποιούμε χαρτί κουζίνας όταν τις βγάζουμε για να μην είναι πολύ λαδερές), ή τις ψήνουμε στον φούρνο πάνω σε μία λαδόκολλα με λίγο λάδι, ή τις βράζουμε, ή τις κάνουμε στον ατμό. Οποιαδήποτε μέθοδος χρησιμοποιήσουμε οι πατάτες θα πρέπει να μην είναι υπερβολικά μαγειρεμένες, να κρατάνε δηλαδή & να μην είναι λιωμένες ( αν τις βράσουμε ή τις κάνουμε στον ατμό καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε και λίγο βούτυρο όταν τις βάλουμε στο πυρέξ).
  2. Κρατάμε τις πατάτες στην άκρη και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο θα περάσουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το δυόσμο για να μαλακώσουν για 5 λεπτά περίπου.
  3. Σε ένα πυρέξ βάζουμε μία στρώση με πατάτες αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε μία στρώση με 2-3 κουταλιές γιαούρτι, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση πατάτες και γιαουρτιού, συνεχίζουμε και κάνουμε μία στρώση με τα λαχανικά και τελειώνουμε με μία στρώση γιαούρτι.
  4. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 180 για 20-25 λεπτά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να σφίξει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Τρώγεται ζεστό σερβιρισμένο με φρέσκο δυόσμο, φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό.

Ογκρατέν
Δι ιγκλ χαζ λάντεντ…

 

Στο ίδιο στυλ:

Πατάτες ογκρατέν με μανιτάρια και μπέικον – ωωωω γκρατέν Οι φίλοι μας οι Γάλλοι , ÏŒταν λένε “gratine” εννοούν τη δημιουργία κρούστας στην επιφάνεια του φαγητού. Η κρούστα γίνεται αν καλύψετε το φαγητÏŒ με κάποιο υλικÏŒ που λιÏŽνει, πχ βούτυρο, κρέμα γάλακτος, τυριά, ή μπεσαμέλ και το ψήσετε στο...

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με καλοκαιρινά λαχανικά. Λείπει λίγη φαντασία τελικά απÏŒ τούτο το σπίτι, απολαμβάνω τις διακοπές μου στο χωριÏŒ και προσπαθÏŽ να μαγειρεύω  και κάτι νέο κάθε μέρα, αλλά ÏŒταν σου έρχεται η μάνα σου με χοιρινές πάλι, ενÏŽ τις φάγατε πριν 3 μέρες, τα...

Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα Προσοχή! Αν συναντήσετε  κάποιον  που δεν τρÏŽει πατάτες τηγανιτές , ενδέχεται να μην είναι κανονικÏŒς άνθρωπος . Κατά πάσα πιθανÏŒτητα τον έχουν απαγάγει εξωγήινοι. Αν σας πει ÏŒτι δεν τρÏŽει γιατί παχαίνουν ,κάντε του το τεστ με αυτές τις πατάτες...

Absolute Beginners: Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο. ΑπÏŒ τα πρÏŽτα φαγητά που μαθαίνει κάποιος είναι τούτο εδÏŽ, πάμε να δούμε την βασική συνταγή και πως μπορούμε να τις κάνουμε λίγο πιο τσαχπίνικη αν θέλουμε..   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) 1 κοτÏŒπουλο ολÏŒκληρο ή μπούτια κοτÏŒπουλου,...

Tags

  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Τάρτα με ροδάκινα και βερίκοκα . Καλοκαίρι αγάπη μου
Σπιτικό κλαμπ σάντουιτς (club sandwich). Και ο εργένης έχει ψυχή

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes