LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Μεζέδες, Ορεκτικά  /  30 Μαΐου 2013

Πατάτες τηγανητές αλά προβενσάλ & αναμνήσεις από Μπουένος Άίρες

by Παναγιώτης
Πατάτες τηνανητές αλά προβενσάλ
Ο Ραμίρο τις τρώει πάντα για πρωινό, εσύ;

Από τον καιρό που έμεινα στο Μπουένος Άιρες έχω καλές αναμνήσεις από την πόλη που έχει buena onda (good vibrations στα Ελληνικά), που μου θύμιζε την Αθήνα λίγο και ήταν γεμάτη πρόσωπα οικεία που θυμίζουν Ευρωπαϊκό νότο. Η Αργεντίνικη κουζίνα είναι μία μίξη Ιταλίας, Ισπανίας αλλά και πιάτων των ιθαγενών, μην ξεχνάμε την Ελληνική επιρροή επίσης που είναι μικρή αλλά μερικές φορές πασίγνωστη, όπως το Mantecol που ήταν μία ιδέα του Miguel Georgalos που πήρε τον μακεδονικό μας χαλβά και χρησιμοποίησε πάστα φιστικιού αντί για ταχίνι.
Στο san telmo λοιπόν σε μία parilla πασίγνωστη  που ονομάζεται desnivel, και έχει γίνει τουριστική ατραξιόν τα τελευταία χρόνια πηγαίναμε με την παρέα μου για να φάμε bife de chorizo (sirloin steak ή κόντρα φιλέτο)  την καταπληκτική μπριζολάρα με την ασύγκριτη γεύση του ντόπιου αργεντίνικου βοδινού. Εκεί λοιπόν  εκτός από papas fritas (πατάτες τηγανητές), που είναι απαραίτητο συνοδευτικό για την μπριζόλα μαζί με το κόκκινο καταπληκτικό κρασί και σαλατούλα, σέρβιραν και papas fritas a la provencal που ήταν μία απλή ιδέα αλλά πολύ νόστιμη. Φλυαρώ σήμερα…

 

Τα υλικά μας για μια τηγανιά πατάτες

Για τις πατάτες

  • 4-5 μέτριες πατάτες κομμένες για τηγάνι, αλατισμένες.
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Για την σάλτσα

  • 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Τα υλικά δεν είναι απόλυτα μπορείτε αντί για μαϊντανό να χρησιμοποιήσετε άνηθο, κόλιανδρο ή να προσθέσετε στα υλικά φρέσκια ρίγανη , εστραγκόν κτλ.

 

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τις πατάτες μας και τις βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια, τις πατάμε και από πάνω με άλλο χαρτί για μαζέψουμε όλο το τηγανόλαδο.

Για την σάλτσα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας ή τα περνάμε από επεξεργαστή τροφίμων, σερβίρουμε τις πατάτες όσο είναι ζεστές με την αλά προβενσάλ σάλτσα από πάνω.

Το πιάτο γίνεται άνετα και με πατάτες φούρνου ;)

 

 

Ρε τον Γεώργαλο …

Στο ίδιο στυλ:

Σπετζοφάι Πηλιορείτικο, αναμνήσεις από την Ζαγορά & το Πουρί Το σπετζοφάι στα τοπ του το συναντάμε στο Πήλιο και το έχω απολαύσει επανειλημμένα στην Ζαγορά (που τελευταία με έχει υιοθετήσει ή μάλλον την υιοθέτησα εγÏŽ) & σε καταπληκτικά πανηγύρια στο Πουρί, στο τελευταίο χωριÏŒ προς τον Βορρά της ανατολικής...

Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα Προσοχή! Αν συναντήσετε  κάποιον  που δεν τρÏŽει πατάτες τηγανιτές , ενδέχεται να μην είναι κανονικÏŒς άνθρωπος . Κατά πάσα πιθανÏŒτητα τον έχουν απαγάγει εξωγήινοι. Αν σας πει ÏŒτι δεν τρÏŽει γιατί παχαίνουν ,κάντε του το τεστ με αυτές τις πατάτες...

Πράσινος πουρές με πατάτες και βλήτα, εύκολα και οικοεναλλακτικά. Πάμε να δούμε ένα πουρέ εύκολο με γεύση απÏŒ αγαπημένα βλήτα τα έξυπνα και πράσινα χÏŒρτα. Γίνεται σε μηδέν χρÏŒνο και αφρατεύει με γιαούρτι και ελαιÏŒλαδο, καθαρά ελληνική γεύση που μπορεί να σταθεί ως πιάτο μÏŒνο του ή να συνοδέψει...

Μανιτάρια στιφάδο, ο λαγός το ΄σκάσε   Πάμε να δούμε μία vegan/χορτοφαγική ή νηστίσιμη εκδοχή ενÏŒς πιάτου παραδοσιακού  που συνήθως το κάνουμε με κουνέλι ή λαγÏŒ αλλά και με άλλα κρέατα. Είτε δεν έχετε ÏŒρεξη για κρέας ή δεν τρÏŽτε κρέας ή νηστεύετε το πιάτο αυτÏŒ...

Tags

  • Vegan
  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Κρασομεζές
  • Ουζομεζές
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Φάβα παντρεμένη με καραμελωμένα κρεμμύδια
Φασολάκια τσαούλια σαλάτα με σάλτσα ανθότυρου

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes