LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Γλυκά Κουταλιού, Ζαχαροπλαστική  /  18 Αυγούστου 2013

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού, σπιτικό & θαυμαστό.

by Παναγιώτης
Περγαμόντο γλυκό κουταλιού
Η Νίκη για να μπορέσει να κάνει κοινωνικά σχόλια χρειάζεται 2 πράγματα γλυκό περγαμόντο και ελληνικό καφέ…

Ένα από τα καλύτερα γλυκά κουταλιού που κυκλοφορούν, η μάνα μου το φτιάχνει όταν βγουν τα πρώτα περγαμόντα άνοιξη μεριά σε μεγάλες ποσότητες για να μην ξεμείνει τον υπόλοιπο χρόνο. Σκέτο ή με γιαούρτι δίνει στο κλασσικό τρατάρισμα και τον καφέ άλλη διάσταση…

 

Τα υλικά μας

  • 8 περγαμόντα τα οποία θα μας βγάλουν 32 κομμάτια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
  • 2 βανίλιες (προαιρετικά)

 

Προετοιμασία

  1. Πλένουμε καλά τα περγαμόντα μας και τα στεγνώνουμε. Τα περνάμε από τον τρίφτη για να αφαιρέσουμε το μεγαλύτερο μέρος του φλοιού τους, στο τέλος θα πρέπει να φαίνεται το άσπρο αλλά να έχουν μείνει λωρίδες πορτοκαλί.
  2. Τα χαράζουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε το φλοιό εύκολα τραβώντας τον από το εσωτερικό το οποίο το πετάμε.
  3. Καθαρίζουμε και από την μέσα πλευρά του φλοιού κάποιες ίνες που μπορείς να υπάρχουν.
  4. Έχουμε 2 επιλογές ή θα τα κόψουμε τα κομμάτια του περγαμόντου κυδωνάτα (σε λεπτές λωρίδες δηλαδή) ή τα τυλίγουμε και τα πιάνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
  5. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και όταν βράσουν σουρώνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 2 φορές ακόμα, αυτό θα αφαιρέσει την πίκρα του περγαμόντου.
  6. Όταν ολοκληρώσουμε το ξεπίκρισμα τα σουρώνουμε και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες αν έχουμε χρησιμοποιήσει.
  7. Σε μία κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε μία στρώση περγαμόντο, ζάχαρη, περγαμόντο, ζάχαρη κ.ο.κ Όταν τελειώσουν τα υλικά προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να είναι 4 δάχτυλα παραπάνω από τα υλικά μας.
  8. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι μας, σε αυτό το σημείο μπορεί να χρειαστεί να παίξουμε προσθέτοντας νερό ή ζάχαρη.
  9. Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε ένα σχετικά αραιό σιρόπι και τα περγαμόντα μας θα πρέπει να έχουν πάρει διάφανη όψη και να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι, μπορούμε να βγάζουμε κομμάτια και να δοκιμάζουμε δεν ντρεπόμαστε την δοκιμή ;)
  10. Όσο το μείγμα είναι ζεστό προσθέτουμε το λεμόνι και αποθηκεύουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια (τα αποστειρώνουμε βράζοντας τα). Η αρμπαρόριζα βοηθάει σαν συντηρητικό επίσης και δίνει και ευχάριστη γεύση στα γλυκά του κουταλιού μας.

 

Στο ίδιο στυλ:

Γλυκό του κουταλιού Σύκο Το γλυκό το σύκο ή συκαλάκι είναι το αγαπημένο μου γλυκό κουταλιού (μαζί με το περγαμόντο, νεράντζι, κάστανο, καρπούζι.. άστο δεν πείθω). Η μάνα μου το φτιάχνει τέτοια εποχή που αρχίζουν να μεγαλώνουν τα σύκα, και φυσικά δεν κρατάει πάρα...

Γλυκό κουταλιού νεράντζι, φέρτε μου γιαούρτια. Δώσε μου γιαούρτι με γλυκό νεράντζι και την ψυχή μου πάρε, για μένα δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός. Η μαμά Στεφάνια το τιμάει το Νεράντζι κάθε χρόνο και η συνταγή είναι απλή, απλά θα πρέπει να πάρεις το κολάι γιατί τα...

Γλυκό καρύδι, μπουκίτσες παραδείσου. Τελικά όλα τα κάνουμε γλυκό του κουταλιού στην Ελλάδα από την ντομάτα και την μελιτζάνα μέχρι το καρύδι και το κάστανο, όλα σας λέω, έχω φάει μέχρι και γλυκό του κουταλιού φασόλια γίγαντες στα Τρίκαλα…   Τα υλικά μας 1...

Παγωμένο γιαούρτι με γλυκό κρασί και βερίκοκα. Summer time madness Το γιαουρτογλυκό αυτό είναι στην ίδια λογική με παρόμοια που έχουμε φτιάξει . Εδώ όμως το κρασί και τα μυρωδικά  δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με άλλα φρούτα , όπως δαμάσκηνα, κράνα , ροδάκινα , ακόμα...

Tags

  • Vegan
  • Εορταστικές
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Σπαγγέτι με αρωματικές γαρίδες. Θαλασσογραφία
Κοκκινιστό με το κρέας σούβλας που περίσσεψε, δεν πετάμε τίποτα!

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes