LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  10 Σεπτεμβρίου 2013

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω

by Μαριλού
κεμπάπ
Η Ντίνα και η Μπέσυ είναι στα μαχαίρια. Η μια υποστηρίζει την Χουρέμ και η άλλη τη Μαχιντεβράν . Στο μόνο που συμφωνούν είναι η συνταγή για το κεμπάπ

Το γνωστό σε όλους μας κεμπάπ (Kebap) πέρασε από την Μέση Ανατολή , στα Βαλκάνια , στην Κεντρική και Νότια Ασία και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και έγινε διεθνώς γνωστό και αγαπημένο πιάτο . Ουσιαστικά πρόκειται για μπιφτέκια με μπόλικα μπαχαρικά , πλασμένα μακρόστενα και ψημένα στο γκριλ ή στη σχάρα. Διαφέρει από το “ντονέρ κεμπάπ” που είναι ο γνωστός σε όλους μας “γύρος”.

Υλικά 

  • 500 γρ κιμά ανάμεικτο μοσχάρι και αρνί ( ή μόνο μοσχάρι)
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • 1 σφηνάκι παγωμένο νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο
  • 1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ
  • αλάτι , πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • καλαμάκια για σουβλάκια
  • μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Πως το κάνουμε 

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνουμε δυνατά για 7-8 λεπτά. 
  2. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για 2 ώρες .
  3. Πλάθουμε τα κεμπάπ ως εξής: Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα κιμά στην παλάμη μας . Στην μέση πιέζουμε το καλαμάκι και το κλείνουμε πλάθοντάς το μακρόστενο.
  4. Ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά .
  5. Σερβίρουμε με πιτούλες , ψημένες ντομάτες , γιαούρτι ή τζατζίκι . Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στο ίδιο στυλ:

Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, λιαστές ντομάτες & ψητά λαχανικά, μαμ και κάτω. Μία σαλάτα απλή και ελαφριά με αρώματα καλοκαιρινά είναι τούτη εδώ. Εγώ την τρώω βασικά ως κυρίως πιάτο και ας την λέω σαλάτα. Οι σαλάτες με τα ζυμαρικά μας έρχονται από την γείτονα χώρα αλλά με τους καιρούς και τα...

Μπιφτέκια πικάντικα γεμάτα τσαχπινιά. Μπιφτεκάκι πικάντικο βελτιστοποιημένο για τον φούρνο ;)   Τα υλικά μας (για γύρω στα 20 μπιφτέκια) 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο 5-6 φρυγανιές τριμμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο Μισή ντομάτα τριμμένη 2 αυγά 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια...

Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα μουστάρδας, i did it my way. Άκου τώρα τι σκέφτηκε ο Έλλην (μάλλον Ηπειρώτης) ο υπερμάγειρας (όποιος & όποια και να ήταν), να κάνει τις σαρδέλες φιλέτα και μετά να τις κάνει σάντουιτς. Όταν ρώτησα τον πατέρα μου εκείνο το δροσερό σαββατιάτικο πρωινό αν έχουμε μαϊντανό...

Κουνέλι στιφάδο . Αχ κουνελάκι κουνελάκι κρεμμύδι που θα φας Φίλοι μου φιλόζωοι σήμερα θα σας δυσαρεστήσω ( αν και δεν το θέλω) .  Το ξέρω ότι το συγκεκριμένο ζώο, σε πολλούς  γεννά τρυφερά αισθήματα και αδυνατούν να το φάνε. Για σας τους υπόλοιπους λοιπόν, έχω να δηλώσω ότι εκτός...

Tags

  • Κρασομεζές
  • Παραδοσιακές
  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Τηγανιά με λουκάνικο & σταφύλια, γλυκόξινη έκρηξη.
Χοντρομπίγουλη από το χωριό μου, σούπα με χοντρό φιδέ.

1 comment

  • Γιωργος
    2 Ιουλίου 2016

    κεμπαπ ειναι οτι ψηνεται σε καρβουνο δηλαδη οπως λεμε μπαρμπεκιου..αυτο σημαινει κεμπαπ και οχι μπιφτεκια η κεφτεδες η οτιδηποτε..

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes