LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα  /  8 Μαΐου 2013

Πλευρώτους Αυγολέμονο (Μανιτάρια με χαρακτήρα ξυνό)

by Παναγιώτης
Πλευρώτους Αυγολέμονο
Ο Μήτσους τελευταία το γύρισε, έγινε βεντζετέριαν….

Τα πλευρώτους αυγολέμονο είναι μία συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους αγαπητές φίλες & φίλοι. Έχουμε την νοστιμιά του πλευρώτους και τον (πλέον) παραδοσιακό  μας αφρό σε ένα πιάτο και χωρίς κρέας που μπορεί να σερβιριστεί σαν χορτοφαγική μαγειρίτσα . Δεν περιγράφω άλλο.

 

Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)

  • 500 γρ πλευρώτους καθαρισμένα και στεγνά, κομμένα με το χέρι σε μπουκίτσες
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο (ή ακόμα καλύτερα  σταμναγκάθι ή ραδίκια, σέσκουλα, σπανάκι ή άλλο είδος χόρτων)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας  φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας  φρέσκο δυόσμο
  • 2 κουταλιές της σούπας  μαϊντανό
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Συνταγή για το αυγολέμονο

 

Προετοιμασία

Τσιγαρίζουμε αρχικά το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα μυρωδικά μας στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Ανεβάζουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια πλευρώτους και το μαρούλι ή τα χόρτα μας. Τα μανιτάρια θα βγάλουν το νερό τους, συνεχίζουμε να τα τσιγαρίζουμε μέχρι το νερό να σωθεί και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Όταν το φαγητό μας έχει γίνει θα πρέπει να έχουν μείνει τουλάχιστον 2 κουτάλες ζωμός για να κάνουμε το αυγολέμονο.

Ακολουθούμε την διαδικασία του αυγολέμονου αφήνουμε το φαγητό στην άκρη να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.

Και αν είναι βετζετέριαν μην το φοβάσαι ;)

Στο ίδιο στυλ:

Αυγολέμονο Αφράτο Το αυγολέμονο είναι μία σάλτσα πολύ δημοφιλή στην μεσόγειο και στις αραβικές χώρες και φυσικά είναι απαραίτητο σε μερικά από τα πιο πετυχημένα ελληνικά πιάτα, πάμε να δούμε πως το φτιάχνουμε για να συνοδέψουμε την μαγειρίτσα μας, την κοτόσουπα μας...

Μαγειρίτσα ολ τάιμ κλάσικ Μαγειρίτσα + αρνί+ βαμμένα αυγά + κουλούρια = Πάσχα. Η μαγειρίτσα έρχεται στην ζωή μας αργά το βράδυ και (συνήθως) μετά από κάποιες μέρες (ή βδομάδες) νηστεία, το στομάχι μας το ρωτήσαμε; Όπως και να έχει όμως είναι μια συνταγή...

Tags

  • Πάσχα
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα

Πλοήγηση άρθρων

Κρεμ καραμελέ ολέ ! Oh mon dieu !
Τούρτα Φράουλα – “Φράου Λία” η Μεγαλοπρεπής

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes