Το φιλέτο κοτόπουλο είναι ο φίλος κάθε κόρης ακαμάτρας , ( και κάθε άντρα που σέβεται τον εαυτό του) γιατί γίνεται με χίλιους τρόπους ,εύκολα και γρήγορα. Η συνταγή αυτή είναι απλούστατη , νοστιμότατη και ευπαρουσίαστη . Ζωή και κότα λοιπόν …
Υλικά για 4 άτομα
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1πιπεριά πράσινη
1 κόκκινη
1 κίτρινη
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
Ένα κουτάκι μπύρα
1 κουταλάκι μέλι
Φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι
5 κουταλιές σούπας λάδι
Αλάτι , πιπέρι
Πώς το κάνουμε :
Κόβουμε το κοτόπουλο σε χοντρές λωρίδες . Κόβουμε τα λαχανικά σε μπαστουνάκια πάχους ενός εκατοστού. Σε τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο 1 λεπτό από κάθε πλευρά . Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το γυρίζουμε και αυτό ένα λεπτάκι στην κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα λαχανικά , σοτάρουμε για 3 λεπτά . Αλατοπιπερώνουμε , προθέτουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με την μπύρα . Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το μέλι , χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το κοτοπουλάκι να σιγοψηθεί για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα . Ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας ή ρύζι.