LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Πουρέδες, Συνοδευτικά  /  10 Ιουνίου 2013

Πράσινος πουρές με πατάτες και βλήτα, εύκολα και οικοεναλλακτικά.

by Παναγιώτης
Πουρές με πατάτα και βλήτα
“Εγώ τον πουρέ μου τον τρώω πάντα πράσινο” είπε ο Ευάγγελος ο τελευταίος πρασινοφρουρός…

Πάμε να δούμε ένα πουρέ εύκολο με γεύση από αγαπημένα βλήτα τα έξυπνα και πράσινα χόρτα. Γίνεται σε μηδέν χρόνο και αφρατεύει με γιαούρτι και ελαιόλαδο, καθαρά ελληνική γεύση που μπορεί να σταθεί ως πιάτο μόνο του ή να συνοδέψει πιάτα με κρεατικά.

 

Τα υλικά μας για 4 μερίδες

  • 1 κιλό πατάτες (3 πατάτες μεσαίες) καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 400 γρ βλήτα βρασμένα & στραγγισμένα
  • 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Πάπρικα ή πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1.  Βράζουμε τις πατάτες μας σε νερό με λίγο αλάτι μέχρι να λιώσουν.
  2. Ψιλοκόβουμε τα βλήτα και το σκόρδο.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες (αφού τις στραγγίξουμε) και τις δουλεύουμε με ένα πιρούνι.
  4. Προσθέτουμε τα βλήτα και το σκόρδο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τον πουρέ μας.
  5. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και το λάδι διαδοχικά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τον πουρέ μας μέχρι να γίνει ομοιογενής και αφράτος.

Έχουμε την επιλογή να φτιάξουμε τον πουρέ σε ένα μίξερ ή επεξεργαστή τροφίμων ή ραβδομπλέντερ σίγουρα θα γίνει πιο αφράτος έτσι.

Σερβίρουμε τον πουρό ζεστό με συνοδεία φέτας & πάπρικας που του πάει πολύ ή και ως συνοδευτικό σε πιάτα όπως λουκάνικα και ψητά κρέατα.

Στο ίδιο στυλ:

Έξυπνη ομελέτα με βλήτα Τα βλήτα είναι έξυπνα χÏŒρτα λεβεντÏŒπαιδα μου με διατροφική και διαχρονική αξία, στην Ελλάδα τα τρÏŽμε απÏŒ τα αρχαία χρÏŒνια ενÏŽ μέρος της καθημερινής διατροφής των ανθρÏŽπων της Αφρικής και της Ινδίας. Γεμάτα ασβέστιο, σίδηρο και άλλα ωφέλιμα θα πρέπει...

Πουρές πατάτας ο κλασσικός, όλα τα συνοδεύει & δεν ντρέπεται. Πουρές απÏŒ φρέσκια πατάτα ÏŒχι σκÏŒνη σε φακελάκι :) Θα συνοδέψει ÏŒλα τα φαγητά κατσαρÏŒλας σας, σκεπάσει πίτες του βοσκού και δεν θα σας στεναχωρήσει ποτέ :p   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) 1/2 κιλÏŒ  πατάτες 1 1/2 κουταλιά...

Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα Προσοχή! Αν συναντήσετε  κάποιον  που δεν τρÏŽει πατάτες τηγανιτές , ενδέχεται να μην είναι κανονικÏŒς άνθρωπος . Κατά πάσα πιθανÏŒτητα τον έχουν απαγάγει εξωγήινοι. Αν σας πει ÏŒτι δεν τρÏŽει γιατί παχαίνουν ,κάντε του το τεστ με αυτές τις πατάτες...

Μαρμελάδα φράουλα, εύκολα & φραουλένια. Η μαρμελάδα η φραουλένια είναι ένας τέλειος τρÏŒπος να διατηρήσεις την φραουλογεύση ÏŒλο τον χρÏŒνο, μπορείς να την βάλεις στα τζιζκέικ σου, να την φας με ψωμάκι για πρωινÏŒ, να γεμίσεις ντÏŒνατς, μάφινς, κέικ, να την φας με γιαούρτι… Θέλετε...

Tags

  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Μπισκότα βρώμης με σοκολάτα . Μίλα μου βρώμικα
Μελιτζάνες παπουτσάκια . Παπούτσι από τον τόπο σου

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes