Πάμε να δούμε ένα πουρέ εύκολο με γεύση από αγαπημένα βλήτα τα έξυπνα και πράσινα χόρτα. Γίνεται σε μηδέν χρόνο και αφρατεύει με γιαούρτι και ελαιόλαδο, καθαρά ελληνική γεύση που μπορεί να σταθεί ως πιάτο μόνο του ή να συνοδέψει πιάτα με κρεατικά.
Τα υλικά μας για 4 μερίδες
- 1 κιλό πατάτες (3 πατάτες μεσαίες) καθαρισμένες και κομμένες στα 4
- 400 γρ βλήτα βρασμένα & στραγγισμένα
- 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Πάπρικα ή πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες μας σε νερό με λίγο αλάτι μέχρι να λιώσουν.
- Ψιλοκόβουμε τα βλήτα και το σκόρδο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες (αφού τις στραγγίξουμε) και τις δουλεύουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα βλήτα και το σκόρδο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τον πουρέ μας.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και το λάδι διαδοχικά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τον πουρέ μας μέχρι να γίνει ομοιογενής και αφράτος.
Έχουμε την επιλογή να φτιάξουμε τον πουρέ σε ένα μίξερ ή επεξεργαστή τροφίμων ή ραβδομπλέντερ σίγουρα θα γίνει πιο αφράτος έτσι.
Σερβίρουμε τον πουρό ζεστό με συνοδεία φέτας & πάπρικας που του πάει πολύ ή και ως συνοδευτικό σε πιάτα όπως λουκάνικα και ψητά κρέατα.