LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ριζότο  /  25 Ιούλιος 2016

Ριζότο με μανιτάρια, πορτσίνι & κάστανα

by Παναγιώτης

Ριζότο με μανιτάρια και κάστανα

Ένα εξαιρετικό και νόστιμο πιάτο που μας έρχεται από την γειτονική Ιταλία. Το κάνουμε όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι στα γρήγορα και το το συνοδεύουμε με ένα καλό λευκό κρασί.

 

Υλικά

  • 2 κούπες ρύζι αρμπόριο
  • Μισό κιλό μανιτάρια (άσπρα είναι καλά αλλά  προτιμήστε τα καφέ)
  • 1 χούφτα πορτσίνι αποξηραμένα
  • 1 πακέτο κάστανα ή 200 γρ βρασμένα κάστανα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 κεμμυδάκια κοκκάρια
  • Τρουφέλαιο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Προετοιμασία

  1. Βράζουμε λίγο νέρο, το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε μέσα τα αποξηράμενα πορτσίνι, τα αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά και έπειτα τα σταγγίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
  2. Πλένουμε τα μανιτάρια μας. Προτιμάμε να τα καθαρίσουμε με βρεγμένη πετσένα γιατί ρουφάνε πολύ νερό και θα το βγάλουν όταν ζεσταθούν στο τηγάνι. Μπορούμε αν θέλουμε να τα καθαρίσουμε αφαιρωντάς τον φλοιό με ένα μαχαίρι. Τα κόβουμε σε φέτες.
  3. Κόβουμε τα κάστανα σε 2 ή 4 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.
  4. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια μας.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή κατσαρόλα) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτία.
  6. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια μας (και τα πορτσίνι). Τσιγαρίζουμε για αλλά περίπου 5-8 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι και τα κάστανα. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.Ριζότο με μανιτάρια και κάστανα
  7. Ρίχουμε το κρασί και λίγο βραστό νερό.
  8. Τρίβουμε γύρω στις 3 κουταλίες της σούπας παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  9. Αλατοπιπερώνουμε.
  10. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε νερό όταν το ρύζι απορροφήσει το ήδη υπάρχον και να ανακατεύουμε για περίπου 20 λεπτά.
  11. Όταν ριζότο μας είναι έτοιμο ρίχνουμε τον μαϊντανό και το τρουφέλαιο (περίπου 2 κουταλίες τους γλυκού) και ανακατεύουμε.
  12. Σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και άμα μας αρέσει έξτρα τρουφέλαιο.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (1 ψήφος )
Ριζότο με μανιτάρια, πορτσίνι & κάστανα, 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 1 ψήφο

Στο ίδιο στυλ:

Μακαρονάδα με μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, το απλό είναι & νόστιμο. Πάμε να δούμε μία απλή και γρήγορη μακαρονάδα με κλασσικά υλικά…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες 500 γρ μανιτάρια άσπρα (αγκάρικους) 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο...

Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια . Τύφλα να χει ο Ματίς Τις προάλλες για τις ανάγκες της εργασίας μου βρέθηκα σε έναν καταπληκτικό χώρο που θα μπορούσε να λέγεται η “Disneyland της υγιεινής διατροφής “, αλλά λέγεται “Farmers Republic” και βρίσκεται στο Κρυονέρι . Πρόκειται για την πρώτη στεγασμένη αγορά βιολογικών...

Μεθυσμένα μανιτάρια με φασκόμηλο & φέτα.   Το φασκόμηλο μας είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες που περιλαμβάνουν αντιμετώπιση  των άφτρων, της φαρυγγίτιδας και της ουλίτιδας. Μειώνει επίσης  τα αέρια του εντέρου και  είναι διουρητικό και εμμηναγωγό.  Στην μαγειρική το χρησιμοποιούμε σαν μυρωδικό και πάει...

Μανιτάρια στιφάδο, ο λαγός το ΄σκάσε   Πάμε να δούμε μία vegan/χορτοφαγική ή νηστίσιμη εκδοχή ενός πιάτου παραδοσιακού  που συνήθως το κάνουμε με κουνέλι ή λαγό αλλά και με άλλα κρέατα. Είτε δεν έχετε όρεξη για κρέας ή δεν τρώτε κρέας ή νηστεύετε το πιάτο αυτό...

Tags

  • Γρήγορες
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Μηλόπιτα (Απλ πάει την φάγαμε)

4 comments

  • Άντζελα Κοντού
    26 Ιούλιος 2016

    Αγαπητέ Παναγιώτη,
    παρακολουθώ την ιστοσελίδα εδώ και πολύ καιρό διότι μου αρέσουν οι συνταγές σας και το ύφος με το οποίο γράφετε. Σήμερα θα σας στενοχωρήσω όμως λιγάκι κι αυτό γιατί διαπιστώνω μια προχειρότητα, μια τσαπατσουλιά στο ποστάρισμα της συνταγής.
    Θα ξεκινήσω με το γεγονός ότι προτείνεις μια συνταγή με το ένα από τα τρία βασικά υλικά να είναι εντελώς χειμωνιάτικο και αναφέρομαι στο κάστανο. Μέσα στο κατακαλόκαιρο, με την αφθονία των φρέσκων λαχανικών που έχουμε στην Ελλάδα, είναι τουλάχιστον παράλογη η πρόταση. Βασική αρχή του μάγειρα είναι να αξιοποιεί την εποχιακή φρέσκια πρώτη ύλη που έχει στη διάθεσή του!
    Το δεύτερο είναι ότι η περιγραφή της συνταγής αλλά κι ο ίδιος ο τίτλος βρίθουν παρατονισμών και ορθογραφικών λαθών! Γιατί βρε παιδιά;Δεν έχετε διορθωτή;Γράψτε τα στο word πρώτα! Απαράδεκτο!
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και περιμένω να δω αν θα δημοσιευτεί το σχόλιό μου.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ψήφοι: +4 (από 4 ψήφοι)
    Reply
    • Παναγιώτης
      26 Ιούλιος 2016

      Καλησπέρα Άντζελα

      Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου και για τον χρόνο σου.

      Με τους τόνους και τα ορθογραφικά λάθη παλεύω από μικρό παιδί γιατί έχω μια ελαφριά μορφή δυσλεξίας. Τόσο που μερικές φορές μπορεί να διαβάσω ένα κείμενο και να μην εντοπίσω όχι μόνο λάθος τόνους αλλά ολόκληρες λέξεις που λείπουν.

      Δεν διαφωνώ μαζί σου όσο αναφορά τα υλικά και το γεγονός ότι είναι χειμωνιάτικα. Την συνταγή δεν την ανάρτησα γιατί προτείνω να την φτιάξει κάποιος χθες ή σήμερα. Συνταγές που έχω προσθέσει κάποια στιγμή χειμώνα ή καλοκαίρι τις βρίσκουν εκατοντάδες άτομα την ημέρα ψάχνοντας στο Google. Μην ξεχνάς επίσης ότι υπάρχουν Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό. εδώ και πάρα πολλά χρόνια μένω Λονδίνο και εδώ ο καιρός είναι λίγο διαφορετικός όπως ξέρεις. Όταν το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει στους 15 βαθμούς Ιούλιο μήνα, δεν βλέπω τον λόγο να μην φάω κάστανα :)

      Βέβαια δεν θα σου κρύψω ότι την συνταγή δεν την κάναμε προχθές και ότι χθες φάγαμε φασολάκια λαδερά. Δεν βρίσκω κάτι κακό στο να ανεβάσω μια συνταγή εκτός εποχής, και το κάνω πολύ συχνά.

      Στην ιστοσελίδα έτσι και αλλιώς θα δεις πολλά παραδείγματα για το πως χρησιμοποιώ υλικά και όταν είμαι στην Ελλάδα αλλά και εδώ προσπαθώ να τρώω τα πάντα στην εποχή τους. Αυτό γιατί θυμάμαι την εποχή που την ντομάτα την τρώγαμε μόνο καλοκαίρι και επίσης θυμάμαι πόσο νόστιμη ήταν.

      Να είσαι καλά και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Ψήφοι: +1 (από 1 ψήφος)
      Reply
  • Άντζελα Κοντού
    27 Ιούλιος 2016

    Αγαπητέ Παναγιώτη
    Ευχαριστώ για τη δημοσίευση αλλά και για την άμεση απάντηση στο σχόλιό μου, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν θετικό.
    Θα δεχτώ την εξήγηση σχετικά με την εποχικότητα και τη συνταγή με κάστανα διότι οι παράμετροι που μου αναφέρεις είναι λογικοί. Το διαφορετικό κλίμα και η χώρα διαμονής είναι παράγοντες που δεν έλαβα υπόψην.
    Όσο για τη δυσλεξία, έχω ένα ανιψιό με σοβαρή μορφή αυτής της κατάστασης και κατανοώ το θέμα απολύτως. Παραδέχομαι ότι με το ζήτημα της γλώσσας είμαι κάπως αυστηρή και απόλυτη,όσον αφορά το περιεχόμενο αλλά και τη μορφή του κειμένου. Δεν μπορώ όμως να παραβλεψω τα λάθη. Εξάλλου σήμερα με τους υπολογιστές υπάρχουν εργαλεία που μας βοηθάνε να είμαστε σωστοί.
    Θα τελειώσω λέγοντας ότι γενικά η δουλειά σας μου αρέσει και εύχομαι να συνεχίσετε με κέφι και μεράκι!
    Ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία.
    Άντζελα.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ψήφοι: +1 (από 1 ψήφος)
    Reply
    • Παναγιώτης
      1 Αύγουστος 2016

      Αγαπητή Άντζελα

      Ευχαριστώ για τα σχόλιο σου, τα δέχτηκα και με χαρά σου απάντησα.

      Έχω αφήσει το σχόλια ανοιχτά στην σελίδα γιατί μου αρέσει ο διάλογος.

      Όλες οι απόψεις είναι δέκτες και θέλουμε την κριτική Αν δεν μπορείς να δεχτείς τα ορθογραφικά λάθη (τα οποία δεν συμβαίνουν συχνά) δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω σε αυτό. Μπορώ να κάνω ότι μπορώ για να τα αποφύγω αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσω να είμαι 100 σωστός πάντα ;)

      VN:F [1.9.22_1171]
      Ψήφοι: +2 (από 2 ψήφοι)
      Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Καρότα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Δημοφιλείς Συνταγές

  • Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου.
    5.0 : Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου. (7 ψήφοι)
  • Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι)
    5.0 : Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι) (5 ψήφοι)
  • Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική
    5.0 : Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική (4 ψήφοι)
  • Τούρτα Φράουλα -
    5.0 : Τούρτα Φράουλα - "Φράου Λία" η Μεγαλοπρεπής (4 ψήφοι)
  • Ανθοί γεμιστοί με φέτα & δυόσμο (δώσ'μου και εμένα μπάρμπα)
    5.0 : Ανθοί γεμιστοί με φέτα & δυόσμο (δώσ'μου και εμένα μπάρμπα) (4 ψήφοι)
  • Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της.
    5.0 : Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της. (3 ψήφοι)
  • Βάφουμε αυγά με κρεμμύδια
    5.0 : Βάφουμε αυγά με κρεμμύδια (3 ψήφοι)
  • Αυγολέμονο Αφράτο
    5.0 : Αυγολέμονο Αφράτο (3 ψήφοι)
  • Τζατζίκι με καρότο
    5.0 : Τζατζίκι με καρότο (3 ψήφοι)
  • Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές)
    5.0 : Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές) (3 ψήφοι)

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άνδρος
  • Ήπειρος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αφρική
  • Βέροια
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Ελλάδα
  • Ευρώπη
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Θράκη
  • Ινδία
  • Ιορδανία
  • Ισπανία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κίνα
  • Κορέα
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λάρισα
  • Λίβανος
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Ναύπλιο
  • Πήλιο
  • Παλαιστίνη
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Πουρί
  • Ρωσία
  • Σπάρτη
  • Συρία
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει. - Χρυσές Συνταγές στο Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει.
  • Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί - foodfeed στο Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί
  • Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια - foodfeed στο Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes