LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα  /  15 Μαΐου 2013

Ρεβυθάδα πειραγμένη με χυμό πορτοκάλι & κόλιανδρο

by Παναγιώτης
Ρεβυθάδα πορτοκάλι
Το ρεβύθι παίρνει πάντα την εκδίκηση του μετά από μερικές ωρίτσες…

Η κλασική ρεβυθάδα είναι μία σούπα απλή και ρουστίκ αλλά τόσο μα τόσο νόστιμη. Τα ρεβύθια είναι πηγή πρωτεΐνης και  φυτικών ινών, περιέχουν φολικό οξύ, και μαγγάνιο. Βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες και προλαμβάνουν τα  προβλήματα της καρδίας. Εδώ θα τα δούμε σε μία συνταγή λίγο διαφορετική…

 

Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)

  • 400 γρ ρεβύθια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • Χυμός από μισό λεμόνι (προαιρετικά)
  • 4-6 κουταλιές φρέσκος ψιλοκομμένος κόλιανδρος

 

Προετοιμασία

Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό να μουλιάσουν για τουλάχιστον 12 ώρες και καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ. Βάζουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση για να τα ξαφρίσουμε. Όταν τελειώσουμε με το ξάφρισμα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα ρεβύθια και νερό (3-4 δάχτυλα πάνω από τα ρεβύθια) και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να γίνουν τα ρεβύθια και φροντίζουμε να μας μείνει και ζουμάκι, προσθέτοντας νερό άν χρειάζεται.

Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο (γύρω στην1 1/2 κουταλιά της σούπας ανά πιάτο) και το χυμό από μισό πορτοκάλι για κάθε πιάτο, αν τα πορτοκάλια μας είναι πολύ γλυκά προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμόνι.

Τρώγονται ζεστά, σε όποιον από την παρέα δεν αρέσει η ιδέα να φάει ρεβύθια με πορτοκάλι, του  βάζουμε λεμόνι.

Στο ίδιο στυλ:

Πλευριτώσαμε… Πλευρώτους ψητά με κόλιανδρο Το μανιταράκι αυτÏŒ είναι θεÏŠκÏŒ και έχει γεύση γεμάτη που θυμίζει κρέας, το ÏŒνομα τους έχει Ελληνική ρίζα απÏŒ το “πλευρÏŒ” και τα “ÏŽτα” (πλευρικÏŒ αυτί) γιατί μεγαλÏŽνει συνήθως στους κορμούς δέντρων. Τα πλευρÏŽτους μπορείτε να τα μαρινάρετε απÏŒ το...

Χούμους με κύμινο σε Μαροκινό στυλ   Τα υλικά μας 2 κούπες ρεβύθια βρασμένα 5-7  κουταλιές της σούπας  ταχίνι* 5-7 κουταλιές χυμÏŒς λεμÏŒνι* 1/2 με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι* 1/4 της κούπας ελαιÏŒλαδο περίπου 1/4 της κούπας ζωμÏŒ απÏŒ τα ρεβύθια 1 σκελίδα σκÏŒρδο  κουταλάκι...

Τουρλού κατσαρόλας μυρωδάτο & καλοκαιρινάτο Καλοκαιρινά φαγητά κÏŒβω, βάζω κατσαρÏŒλα τελειÏŽνω, ένα απÏŒ αυτά είναι το τουρλού που φτιάχνεται με διάφορες εκδοχές στην χÏŽρα μας και έχει την λογική φαγητÏŒ με ÏŒτι υπάρχει, σούπερ vegan Greek power φαγητάκι…   Τα υλικά μας 4-5 κολοκυθάκια καθαρισμένα...

Γουακαμόλε ντιπ για ντιπ. Το γουακαμÏŒλε (Guacamole) είναι η πιο χαρακτηριστική συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε με τα καταπληκτικά αβοκάντο, τα φρούτα που είναι γεμάτα με καλά ωμέγα λιπαρά. Το γουακαμÏŒλε Μας έρχεται απÏŒ το ΜεξικÏŒ ÏŒπου και το φτιάχνουν έξτρα καυτερÏŒ και το...

Tags

  • Vegan
  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα
  • Παραδοσιακές
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Ασιατικό κοτόπουλο στην λαδόκολλα
Εύκολο λαχματζούν με αραβική πίτα . Σαλάμ Αλέκουμ

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes