Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια . Τύφλα να χει ο Ματίς

Συνταγή από την/τον:

Ριζότο με λαχανικά

«Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να δούμε την αλήθεια» λέει ο φίλος μου ο Πικάσο που τον μνημονεύω συχνά, ιδίως όταν καθαρίζω κρεμμύδια και όταν ξεματίζω τα κουκιά

Τις προάλλες για τις ανάγκες της εργασίας μου βρέθηκα σε έναν καταπληκτικό χώρο που θα μπορούσε να λέγεται η «Disneyland της υγιεινής διατροφής «, αλλά λέγεται «Farmers Republic» και βρίσκεται στο Κρυονέρι . Πρόκειται για την πρώτη στεγασμένη αγορά βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που διαθέτει και Παντοπωλείο (with Virgin Mary’s eyes κοινώς «της Παναγιάς τα μάτια» ) και e-shop για τις αγορές σας από το σπίτι . Οι υπέροχοι παραγωγοί , νέοι άνθρωποι στην πλειοψηφία,  μου γέμισαν το καλάθι με καλούδια με τα οποία θα σας μαγειρεύω επί μακρόν . Στην παρούσα συνταγή ( αλλά και σε επόμενες ) το μπορδοροδοκκοκινομωβ μπρόκολο και τα βιολογικά καροτάκια είναι από τον  βιοκαλλιεργητή  Αλέξανδρο Πούλιο τον οποίο ευχαριστώ θερμά.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα κομμένα σε καρεδάκια
  • 200 γρ μανιτάρια της αρεσκείας σας  κομμένα σε φετάκια
  • 200 γρ μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κου. γλυκού φρέσκο ή ξερό θυμάρι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι , πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα ( προαιρετικά)

Πως το κάνουμε 

  1. Καθαρίζουμε το μπρόκολο από το κοτσάνι και τα περιττά φιλαράκια. Κόβουμε σε φουντίτσες και πλένουμε καλά .
  2. Σε μια κατσαρόλα ή σε φαρδύ τηγάνι , ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι να γυαλίσουν για ένα δυο λεπτά ανακατεύοντας.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ .
  5. Προσθέτουμε το μπρόκολο , το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 1/2 ποτήρια βραστό νερό και μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά , κλείνουμε το καπάκι  και αφήνουμε το ρύζι μας να βράσει για 15 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά . Το κατεβάζουμε και σκεπάζουμε το καπάκι με μια πετσέτα για να τραβήξει το ρύζι τα υγρά του για άλλα 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) και μαϊντανό ψιλοκομμένο .

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.0/5 (7 ψήφοι )
Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια . Τύφλα να χει ο Ματίς , 4.0 από 5 βασιζόμενο σε 7 ψήφους

Πείτε μας κάτι

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο