LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Μεζέδες  /  16 Ιουνίου 2013

Ρολάκια μελιτζάνας με μπέικον και φέτα. Roll baby roll.

by Μαριλού
Ρολάκια μελιτζάνας
Γύρω τριγύρω μου το πας και θες να με τυλίξεις ,
μα δεν θα αφήσω εύκολα το πιάτο μου ν’ αγγίξεις! Εμού του ιδίου…

Αυτός είναι ένας νόστιμος και εύκολος μεζές που στηρίζεται στο τρίπτυχο της επιτυχίας μελιτζάνα , φέτα , ντομάτα . Guest star το μπέικον !

Υλικά 

  • 4 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 1ο φέτες μπέικον
  • 200 γρ φέτα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα 

  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1/2 κούπα χυμό ντομάτας
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι

Πως το κάνουμε 

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες 1,5 εκατοστού. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε μια ώρα να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. 
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν . Εναλλακτικά μπορούμε να τις λαδώσουμε και να τις ψήσουμε στο γκριλ .
  3. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και να κρυώσουν ελαφρά.
  4. Παίρνουμε μια μια τις φέτες της μελιτζάνας και βάζουμε στην άκρη ένα κομμάτι φέτα . Τις τυλίγουμε σε ρολάκια.
  5. Κόβουμε κατά μήκος τις φέτες του μπέικον και τυλίγουμε γύρω από τα ρολάκια της μελιτζάνας . Στερεώνουμε τα ρολάκια με οδοντογλυφίδες
  6. Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες δίπλα δίπλα ,σε ένα ταψί ή πυρέξ .
  7. Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα . Σοτάρουμε 2 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο . Προσθέτουμε τις ντομάτες , το χυμό και τη ρίγανη. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
  8. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ρολάκια και ψήνουμε στους 200  βαθμούς για 20 -25 λεπτά

Στο ίδιο στυλ:

Φιλέτο κοτόπουλο ρολό. Roll baby roll   Το κοτοπουλάκι ρολÏŒ προσφέρεται για πολλές παραλλαγές . Γεμίστε το με ÏŒτι σας αρέσει χωρίς φÏŒβο και πάθος. Υλικά   4 φιλέτα στήθος κοτÏŒπουλο  4 φέτες μπέικον 8 μπαστουνάκια γραβιέρα ή κασέρι 5-6 λιαστές ντομάτες 4 κουταλάκια μουστάρδα 1...

Σύκα τυλιγμένα με μπέικον στον φούρνο, μαγικός συνδυασμός ΕδÏŽ και κάποια χρÏŒνια κυκλοφορεί το γνωστÏŒ αστείο στο ίντερνετ ÏŒτι το μπέικον είναι το καλύτερο πράγμα σε ολÏŒκληρο το σύμπαν, ÏŒτι είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση του ανθρÏŽπου κ.τ.λ. Πίσω απÏŒ αυτÏŒ κρύβεται μία αλήθεια το μπέικον είναι νÏŒστιμο βρε...

Ψητό κοτόπουλο με σως γιαουρτιού & μπέικον, κοκομπέικον. ÎŒποιος θέλει να φάει κάτι ελαφρύ παρακαλÏŽ να ψάξει εδÏŽ ή εδÏŽ. Είστε ακÏŒμα εδÏŽ; Συνεχίζουμε με θάρρος και τσαγανÏŒ για να κάνουμε ένα κοτÏŒπουλο με πλούσια σάλτσα με την δύναμη του μπέικον και του ελληνικού γιαουρτιού…     Τα...

Πατάτες ογκρατέν με μανιτάρια και μπέικον – ωωωω γκρατέν Οι φίλοι μας οι Γάλλοι , ÏŒταν λένε “gratine” εννοούν τη δημιουργία κρούστας στην επιφάνεια του φαγητού. Η κρούστα γίνεται αν καλύψετε το φαγητÏŒ με κάποιο υλικÏŒ που λιÏŽνει, πχ βούτυρο, κρέμα γάλακτος, τυριά, ή μπεσαμέλ και το ψήσετε στο...

Tags

  • Εύκολες
  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Σαλάτα με κριθαράκι & αρώματα Ασίας. Ελλάδα – Ασία συμμαχία
Κολοκυθάκια στρογγυλά (τούμπανα) γεμιστά με γαρίδες

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes