Αυτός είναι ένας νόστιμος και εύκολος μεζές που στηρίζεται στο τρίπτυχο της επιτυχίας μελιτζάνα , φέτα , ντομάτα . Guest star το μπέικον !
Υλικά
- 4 μελιτζάνες τσακώνικες
- 1ο φέτες μπέικον
- 200 γρ φέτα
- λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 1/2 κούπα χυμό ντομάτας
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
Πως το κάνουμε
- Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες 1,5 εκατοστού. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε μια ώρα να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν . Εναλλακτικά μπορούμε να τις λαδώσουμε και να τις ψήσουμε στο γκριλ .
- Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και να κρυώσουν ελαφρά.
- Παίρνουμε μια μια τις φέτες της μελιτζάνας και βάζουμε στην άκρη ένα κομμάτι φέτα . Τις τυλίγουμε σε ρολάκια.
- Κόβουμε κατά μήκος τις φέτες του μπέικον και τυλίγουμε γύρω από τα ρολάκια της μελιτζάνας . Στερεώνουμε τα ρολάκια με οδοντογλυφίδες
- Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες δίπλα δίπλα ,σε ένα ταψί ή πυρέξ .
- Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα . Σοτάρουμε 2 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο . Προσθέτουμε τις ντομάτες , το χυμό και τη ρίγανη. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ρολάκια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 -25 λεπτά