LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Μεζέδες, Ορεκτικά  /  18 Σεπτεμβρίου 2013

Ρολά μελιτζάνας με μπλε τυρί & σάλτσα ντομάτας, τυρογιάμ.

by Παναγιώτης
Ρολά μελιτζάνας με μπλέ τυρί
Η Μαρία μετά από προσπάθειες ετών και μανιώδη πόλεμο από την μέλλουσα πεθερά της, κατάφερε να τυλίξει τον Βαγγέλη, τον μοναδικό εργαζόμενο στην γειτονία πλέον, βασίλισσα θα ζήσει η Μαρία σου λέω…

Πιάτο ελαφρώς μπελαλίδικο λόγω του τηγανίσματος της μελιτζάνας και της σάλτσας αλλά θα ανταμειφθείτε από την γεύση του. Το μπλε τυρί είναι παράγωγο αγελαδινού ή και αιγοπρόβειου γάλακτος σε συνδυασμό μυκητών του γένου Penicillium.

Στην διατροφή μας υπολογίζεται ότι έχουν  μπει εδώ και  κάποιες χιλιετίες αν σκεφτείτε ότι το Ιταλικό γκοργκοντζόλα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 879 π.χ. και το Ροκφόρ το 79 π.χ. Η δημιουργία τους ήταν πιθανόν τυχαίο γεγονός λόγω του ότι οι χώροι αποθήκευσης κατά την διάρκεια εκείνων των περιόδων ήταν σπηλιές, χώροι που όπως όλοι γνωρίζουμε ευνοούν τους “καλούς μύκητες”.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μπλε τυρί εγώ έβαλα ροκφόρ αλλά μπορείτε να βάλετε γκοργκοντζόλα, μπλε Στίλτον, μπλε Δανίας κ.τ.λ.  Αν δεν είστε φαν του μπλε τυριού μπορείτε να βάλετε φέτα ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί θέλετε…

 

Τα υλικά μας (για 4 άτομα)

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 200 γρ μπλε τυρί
  • 2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού
  • 1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

 

Προετοιμασία

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες μακρόστενες, όχι πολύ λεπτές γιατί θα διαλυθούν όταν επιχειρήσουμε να τις τυλίξουμε.
  2. Τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε στην άκρη πάνω σε χαρτί κουζίνα για απορροφήσει το έξτρα λάδι.
  3. Όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα ήρθε η ώρα να τις κάνουμε ρολά. Όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία βάζουμε ένα κομμάτι τυρί και μερικά φύλλα βασιλικού στην άκρη με την μεγαλύτερη διάμετρο.
    Ρολά μελιτζάνας με ροκφόρ
  4. Τυλίγουμε την μελιτζάνα με προσοχή για να μην διαλυθεί και της περνάμε μία οδοντογλυφίδα.Τύλιγμα ρολά μελιτζάνας
  5. Βάζουμε τα ρολά προσεκτικά σε ένα σκεύος για τον φούρνο τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
  6. Όσο τα ρολά ψήνουμε κάνουμε την σάλτσα μας, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την ρίγανη και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
  7. Όταν τα ρολά μας είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για πήξει το ζεστό τυρί, για να μην διαλυθούν και τα σερβίρουμε με την σάλτα ντομάτας, φύλλα βασιλικού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Στο ίδιο στυλ:

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας & καπνιστό τυρί ......

Κοτόπουλο με σάλτσα μπλε τυριού, Κο-κομπλέ. Οι σάλτσες με μπλε τυρί είναι ένας εύκολος τρόπος για να απογειώσετε οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος, εδώ θα δούμε μία πανεύκολη με ελληνικό γιαούρτι που μπορείτε να την σερβίρετε με οποιοδήποτε κομμάτι κρέας φούρνου ή σχάρας…   Τα υλικά μας (για...

Σπιτική σάλτσα ντομάτας, παγιδέψτε το άρωμα του καλοκαιριού. Ο σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε οικονομία, είναι να ελέγχουμε απόλυτα τι τρώμε και να κρατήσουμε την γεύση και τις μυρωδιές του Ελληνικού καλοκαιριού σε ένα βαζάκι. Μπορούμε εύκολα και γρήγορα να έχουμε μία βάση για σάλτσα για μακαρόνια...

Λαβράκι ψητό με σάλτσα ντομάτας & γλυστρίδας, γλυστερό ψαράκι.   Για την γλιστρίδα τα έχουμε ξαναπεί, είναι ένα λαχανικό θαυματουργό, την χρησιμοποιούμε κυρίως στις σαλάτες αλλά εδώ θα την δούμε σε ένα πιάτο με λαβράκι ως μέρος μίας γευστικής σάλτσας.   Τα υλικά μας για ένα κανονικό ψάρι Ένα...

Tags

  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας ή Πατσαβουρόπιτα .
Πολύχρωμη σαλάτα με μαρούλι και κοτόπουλο

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes