LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Κρέμες  /  24 Νοεμβρίου 2013

Ρυζόγαλο κλασσικό με άρωμα βανίλιας & εσπεριδοειδών.

by Παναγιώτης
Ρυζόγαλο
“Γυναίκα πήρα τηλέφωνο για την λέξη στην τηλεόραση” φώναξε ο Κυρ Μιχάλης,”Βράσε όρυζα” είπε η κυρά Ελένη και συνέχιζε να σαρώνει την αυλή της…

Αυτή είναι η συνταγή για το κλασσικό ρυζόγαλο με το οποίο με μεγάλωσε η μάνα μου, ένα γλυκό απλό και πολύ δημοφιλές ειδικά στις παιδικές ηλικίες..

 

Υλικά

  • 4 κούπες γάλα πλήρες
  • 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
  • Βανίλια (1 βανιλίνη)
  • Κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κούπα νερό
  • Μία πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

  1.  Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι μας με την μισή κούπα νερό την όποια έχουμε ζεστάνει και μία πρέζα αλάτι  όταν το ρύζι βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε το καπάκι. Το ρύζι θα πιει το νερό σε περίπου 10 λεπτά.
  2. Βάζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι, συνεχίζουμε να το βράζουμε ανακατεύοντας για 10 – 15 λεπτά.
  3. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα  και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και  την ζάχαρη με την βανίλια
  5. Συνεζίζουμε το βράσιμο μέχρι να αρχίζει να πήζει (περίπου 10 λεπτά)
  6. Κατεβάζουμε το ρυζόγαλο από την φωτιά και το μοιράζουμε στα μπολ στο οποίο θα τα σερβίρουμε.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει λίγο και πασπαλίζουμε κανέλα πάνω στα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.
  8. Σε κάποιους αρέσει να το τρώνε ζεστό όποτε όταν κρυώσει λίγο το πασπαλίζετε με κανέλα και το τρώτε ;)

Στο ίδιο στυλ:

Ρυζόγαλο με γεύση μαστίχας, τρώγονται δυο-δυο. Το ρυζόγαλο μου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια όταν το έφτιαχνε η γιαγιά μου και τα καταβροχθίζαμε δυο-δυο με την αδερφή μου. Είναι γλυκό το οποίο υπάρχει σε πολλές κουζίνες του κόσμου, ξέρω ότι το κάνουν στην...

Βαλς με σνίτσελ κλασσικό . Από τη Βιέννη με αγάπη Το Schnitzel ή Σνίτσελ είναι για τους φίλους μας τους Αυστριακούς ότι είναι για μας η φασολάδα . Παραδοσιακό και δημοφιλέστατο τόσο στην Αυστρία όσο και στην γείτονα Γερμανία . Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, πανάρονται και τηγανίζονται σε...

Μπισκοτογλυκό με γιαούρτι, κακάο και άρωμα κόλιανδρου. Αυτό είναι απλό γλυκό ψυγείου με μπισκότα που μπορείς να το πεις μπισκοτογλυκό ή γιουρτογλυκό ή όπως αλλιώς θέλεις. Τα υλικά είναι απλά μπορείς να το ετοιμάσεις σε 20 λεπτά…   Τα υλικά μας (για ένα μπολ 13 εκ) 7...

Δοσομετρητής : Κούπες σε γραμμάρια   Αυτός είναι ένας αλφαβητικός δοσομετρητής για μετατροπή του όγκου της Κούπας σε Γραμμάρια. Ξεκινώντας  με το ότι 1 Κούπα είναι 240ml ακολουθεί Πινάκας μετατροπής κούπας σε γραμμάρια 1 κούπα Αλεύρι > 125 γραμμάρια Αλεύρι 1 κούπα Αμύγδαλο τριμμένο >...

Tags

  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Παραδοσιακές

Πλοήγηση άρθρων

Μακαρονάδα με καπνιστή πέστροφα και μπρόκολο, ο Γιώργος είναι πονηρός.
Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω

2 comments

  • Αργυρω
    27 Νοεμβρίου 2013

    Μπραβο παιδια!!!! Βοηθατε πολυ! Ειδικα με τη στηλη για αρχαριους..
    Καλη συνεχεια!

    Reply
    • Παναγιώτης
      27 Νοεμβρίου 2013

      Γεια σου Αργυρώ! Να είσαι καλά ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια ;)

      Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes