Αυτή είναι η συνταγή για το κλασσικό ρυζόγαλο με το οποίο με μεγάλωσε η μάνα μου, ένα γλυκό απλό και πολύ δημοφιλές ειδικά στις παιδικές ηλικίες..
Υλικά
- 4 κούπες γάλα πλήρες
- 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
- Βανίλια (1 βανιλίνη)
- Κανέλα τριμμένη
- 1/2 κούπα νερό
- Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι μας με την μισή κούπα νερό την όποια έχουμε ζεστάνει και μία πρέζα αλάτι όταν το ρύζι βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε το καπάκι. Το ρύζι θα πιει το νερό σε περίπου 10 λεπτά.
- Βάζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι, συνεχίζουμε να το βράζουμε ανακατεύοντας για 10 – 15 λεπτά.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και την ζάχαρη με την βανίλια
- Συνεζίζουμε το βράσιμο μέχρι να αρχίζει να πήζει (περίπου 10 λεπτά)
- Κατεβάζουμε το ρυζόγαλο από την φωτιά και το μοιράζουμε στα μπολ στο οποίο θα τα σερβίρουμε.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει λίγο και πασπαλίζουμε κανέλα πάνω στα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε κάποιους αρέσει να το τρώνε ζεστό όποτε όταν κρυώσει λίγο το πασπαλίζετε με κανέλα και το τρώτε ;)
Μπραβο παιδια!!!! Βοηθατε πολυ! Ειδικα με τη στηλη για αρχαριους..
Καλη συνεχεια!
Γεια σου Αργυρώ! Να είσαι καλά ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια ;)