Τα αλμυρίκια ή αρμυρίκια μπορείτε να βρείτε στην λαϊκή και μπορείτε να φτιάξετε με αυτά τρομερές σαλάτες που σερβίρονται συνήθως σε συνδυασμό με θαλασσινά. Το μυστικό είναι ότι θέλουν ζεμάτισμα γιατί είναι ντελικάτα και ευαίσθητα.
Τα υλικά μας
- 1 ματσάκι αλμυρίκια
- 1 μικρή ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη στην μέση
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξύδι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα αλμυρίκια και τα αφήνουμε να σουρώσουν σε ένα σουρωτήρι.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό με λίγο αλάτι όταν πάρει βράση ήρθε η ώρα να ζεματίσουμε ([glossary id=’2212′ slug=’%ce%b6%ce%b5%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1′ /]) τα αλμυρίκια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα κρατάμε εκεί για 1 λεπτό (δεν τα ανακατεύουμε), έπειτα σουρώνουμε το ζεστό νερό και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος με παγωμένο νερό για να σταματήσουμε την βράση.
- Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας, αφαιρούμε τους σπόρους και τα πολλά νερά από την ντομάτα και την βάζουμε σε ένα μούλτι με το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι & και το πιπέρι. Χτυπάμε καλά.
- Σερβίρουμε βάζοντας τα αρμυρίκια σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με την σάλτσα μας.
Υπέρ-κατάλληλα για τσιπουρομεζές, είναι μια δροσερότατη σαλάτα που δεν θα απογοητεύσει κανένα.