Επειδή τα πασχαλινά αυγά μας τα βάψαμε με κρεμμύδια τα τρώμε άφοβα! Η σαλάτα είναι απλή και μπορεί να συνοδευτεί με μία απλή βινεγκρέτ με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο ή και με μαγιονέζα. Πάμε για ανακύκλωση!
Τα υλικά μας ( για 2 άτομα)
- 3 αυγά πασχαλινά (κομμένα στα τέσσερα η και σε ροδέλες όπως σας αρέσει)
- 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε κύβους
- 1 καρδιά ενός μαρουλιού
- 1 πιπεριά σε ροδέλες (πράσινη ή κόκκινη ή κίτρινη)
- 1 αγγούρι
- Φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπαλσάμικο + Ελαιόλαδο (ή μαγιονέζα)
Προετοιμασία
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας , τις καρδιές του μαρουλιού τις τοποθετούμε πρώτες στο κάτω μέρος της σαλατιέρας (μπολ) και χτίζουμε την σαλάτα πάνω τους. Στολίζουμε την σαλάτα μας γαρνίρουμε με την φρέσκια ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Αν θέλουμε να την φυλάξουμε για αργότερα, την βάζουμε στο ψυγείο και προσθέτουμε την βινεγκρέτ όταν την σερβίρουμε.
Αν χρησιμοποιήσουμε μαγιονέζα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας εκτός των αυγών και του μαρουλιού σε ένα μπολ και στήνουμε την σαλάτα, με τις καρδιές του μαρουλιού σαν βάση, μετά το μείγμα και από πάνω τα αυγά.
Αυτοί δεν είναι κανόνες βέβαια, κάνετε του κεφαλιού σας αν νοιώθετε δημιουργικοί!
Φιλιά πολλά!
The abitily to think like that shows you’re an expert