Την σαλάτα αυτή δεν την λες και ελαφριά με τόσο μπέικον μη σου πω δεν την λες και σαλάτα ;) Αυτή την συνταγή την κάνει η μάνα μου και μου θυμίζει πιάτο των 80’s από αυτά που κάνανε στα τραπέζια όταν το χρήμα ήταν άφθονο και ο Τσοβόλας τα έδινε όλα…
Τα υλικά μας
- 1/2 κιλό φασολάκια (τσαούλια, μπαρπούνια κτλ)
- 10 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια 2 εκατοστών
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες λεπτές
- 3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες λεπτές
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Μισό ματσάκι μαϊντανός
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα σε νερό που βράζει με αλάτι βράζουμε τα φασόλια μας, δεν θέλουμε να είναι λιωμένα θα πρέπει να κρατάνε λίγο, όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και όταν μαλακώσουν ρίχνουμε τις ντομάτες & τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Όταν η σάλτσα χυλώσει την βγάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε ζεστή όπως είναι στα φασόλια μας.
- Στο καθαρό τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και τσιγαρίζουμε να πάρει λίγο χρώμα. Ανακατεύουμε και το μπέικον με τα φασόλια.
- Σερβίρουμε την σαλάτα ζεστή με φρέσκο ελαιόλαδο.