Σαρδέλες ψητές οι “εύκολες”, χωρίς πολύ κόπο ο καθένας (δεν θέλω δικαιολογίες) μπορεί να απολαύσει ψαράκι στον φούρνο, φαγητό υγιεινό και θρεπτικό και συνάμα και κρασο-ουζό μεζές . Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια φίλε κρασοπατέρα και φίλη κρασομητέρα .
Τα υλικά μας
- 750 γρ σαρδέλες (ακέφαλες)
- 2 ντομάτες μεγάλες σε ροδέλες λεπτές
- 2 κρεμμύδια σε ροδέλες λεπτές
- 3-4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας Θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας Φρέσκια ρίγανη
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό ταψί στρώνουμε τις σαρδέλες μας τους ρίχνουμε το μισό λάδι και το μισό θυμάρι, ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε πάνω τους τις ροδέλες του κρεμμυδιού και της τομάτας προσθέτουμε το άλλο μισό λάδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο θυμάρι. Τις βάζουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και φρέσκο ελαιόλαδο.