LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μεζέδες  /  26 Απριλίου 2013

Σαρδέλες ψητές (στα γρήγορα)

by Παναγιώτης

sardeles-psites
Σαρδέλες ψητές οι “εύκολες”, χωρίς πολύ κόπο ο καθένας (δεν θέλω δικαιολογίες) μπορεί να απολαύσει ψαράκι στον φούρνο, φαγητό υγιεινό και θρεπτικό και συνάμα και κρασο-ουζό μεζές . Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια φίλε κρασοπατέρα και φίλη κρασομητέρα .

 

Τα υλικά μας

  • 750 γρ σαρδέλες (ακέφαλες)
  • 2 ντομάτες μεγάλες σε ροδέλες λεπτές
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες  λεπτές
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας Θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας Φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό ταψί στρώνουμε τις σαρδέλες μας τους ρίχνουμε  το μισό λάδι και το μισό θυμάρι, ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε πάνω τους τις ροδέλες του κρεμμυδιού και της τομάτας προσθέτουμε το άλλο μισό λάδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο θυμάρι. Τις βάζουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και φρέσκο ελαιόλαδο.

 

Στο ίδιο στυλ:

Σαρδέλες παστές, την ευλογιά σου πάστορα.   Οι σαρδέλες είναι νÏŒστιμο ψαράκι και έχουμε ασχοληθεί μαζί τους πολλές φορές, ήρθε η ÏŽρα να τις κάνουμε και παστές, είναι μία χρονοβÏŒρα διαδικασία αλλά θα ανταμειφθείτε με το αποτέλεσμα και θα συνοδέψετε με αυτές τα ουζάκια σας τα...

Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα μουστάρδας, i did it my way. Άκου τÏŽρα τι σκέφτηκε ο Έλλην (μάλλον ΗπειρÏŽτης) ο υπερμάγειρας (ÏŒποιος & ÏŒποια και να ήταν), να κάνει τις σαρδέλες φιλέτα και μετά να τις κάνει σάντουιτς. ÎŒταν ρÏŽτησα τον πατέρα μου εκείνο το δροσερÏŒ σαββατιάτικο πρωινÏŒ αν έχουμε μαÏŠντανÏŒ...

Σαλάτα με λουβιά & σαρδέλες παστές, φασολάκια & ψαράκια. Σαλάτα καλοκαιρινή & απλή, την ετοιμάζουμε και την βάζουμε και στο ψυγείο για αργÏŒτερα. Αμπελοφάσουλα με πατατούλες και σαρδέλες παστές που έφτιαξα τις προάλλες.   Τα υλικά μας  300 γρ λουβιά καθαρισμένα και κομμένα στο μέγεθος που επιθυμούμε. 10 πατατούλες...

Ψήτες πατάτες με σάλτσα ανθότυρου & λουκάνικο, τζάκετ ποτέιτοο ντάρλινγκ Η ψητή πατάτα ή jacket potato ÏŒπως την λένε στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα πιατάκι στυλ fast food που μπορείς να βρεις σε ÏŒλα τα μικρά cafe ή εστιατÏŒρια που κάνουν πρωινÏŒ & μεσημεριανÏŒ. Στην πρÏŽτη εταιρία που δούλεψα στην...

Tags

  • Κρασομεζές
  • Ουζομεζές

Πλοήγηση άρθρων

Νηστίσιμα τρουφάκια καρύδας
Κουσκουσές (κους κους) στην κατσαρόλα

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes