Σου περίσσεψε κρασί; Φτιάξε σιρόπι κρασιού!

Συνταγή από την/τον:

Σιρόπι κρασιού με γιαούρτι

Ο Σωτήρης εκτός από γιαουρτάς είναι και καλλιτέχνης, η καινούργια του έκθεση “50 αποχρώσεις του γιαουρτιού κάνει” πάταγο…

Αυτή είναι μια καταπληκτική λύση για το κόκκινο κρασί που μπορεί να μας έχει περισσέψει (συμβαίνει συχνά) και είναι ένα σιρόπι που θα απογειώσει το παγωτό βανίλια ή το γιαούρτι μας ή ακόμα και φρούτα ωμά ή ψητά..

 

Τα υλικά μας (για 3 κούπες κρασί)

  • Ανά 3 κούπες κόκκινο κρασί
  • Χρειαζόμαστε 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 βανίλια

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα μπαχαρικά για να αρωματίσετε το σιρόπι όπως αστεροειδή γλυκάνισο, πιπερόριζα ή ακόμα και μαύρο ολόκληρο πιπέρι.

 

Προετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όσο κρασί μας έχει περισσέψει και ανακατεύουμε την αντίστοιχη ζάχαρη σε αναλογία 3 κρασί με 1 ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για να αρωματίσουμε το σιρόπι μας.
  3. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 περίπου λεπτά ή μέχρι να δέσει το σιρόπι μας, σημειώστε ότι όσο το σιρόπι είναι ζεστό φαίνεται πιο αραιό και όταν κρυώνει πήζει για αυτό μην παρακάνετε με το βράσιμο.
  4. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το περνάμε στην φιάλη που θα το αποθηκεύσετε σουρώνοντας το πρώτα για να αφαιρέσετε όποια υπολείμματα των μπαχαρικών έχουν απομείνει σε αυτό.
  5. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και την κατάψυξή καθώς δεν παγώνει ή στην συντήρηση.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.4/5 (7 ψήφοι )
Σου περίσσεψε κρασί; Φτιάξε σιρόπι κρασιού!, 4.4 από 5 βασιζόμενο σε 7 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο