Αυτή είναι μια καταπληκτική λύση για το κόκκινο κρασί που μπορεί να μας έχει περισσέψει (συμβαίνει συχνά) και είναι ένα σιρόπι που θα απογειώσει το παγωτό βανίλια ή το γιαούρτι μας ή ακόμα και φρούτα ωμά ή ψητά..
Τα υλικά μας (για 3 κούπες κρασί)
- Ανά 3 κούπες κόκκινο κρασί
- Χρειαζόμαστε 1 κούπα ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 γαρίφαλα
- 1 βανίλια
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα μπαχαρικά για να αρωματίσετε το σιρόπι όπως αστεροειδή γλυκάνισο, πιπερόριζα ή ακόμα και μαύρο ολόκληρο πιπέρι.
Προετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όσο κρασί μας έχει περισσέψει και ανακατεύουμε την αντίστοιχη ζάχαρη σε αναλογία 3 κρασί με 1 ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για να αρωματίσουμε το σιρόπι μας.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 περίπου λεπτά ή μέχρι να δέσει το σιρόπι μας, σημειώστε ότι όσο το σιρόπι είναι ζεστό φαίνεται πιο αραιό και όταν κρυώνει πήζει για αυτό μην παρακάνετε με το βράσιμο.
- Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το περνάμε στην φιάλη που θα το αποθηκεύσετε σουρώνοντας το πρώτα για να αφαιρέσετε όποια υπολείμματα των μπαχαρικών έχουν απομείνει σε αυτό.
- Μπορείτε να το αποθηκεύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και την κατάψυξή καθώς δεν παγώνει ή στην συντήρηση.