LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  4 Οκτωβρίου 2013

Σκορδάτη κοτοτηγανία με σταφύλια, κοκο-γλυκόξινος πειρασμός .

by Παναγιώτης
Κοτοτηγανιά
Ο κυρ Παναγιώτης ο “Βασιλικός” έπαιρνε κάθε Πάσχα καρτ-ποστάλ με χρόνια πολλά από τον Κοκό και την οικογένεια του..

Η τηγανιά αρέσει σε πολλούς είναι φαγητό σχετικά εύκολο και γρήγορο (καμιά φορά όχι και τόσο γρήγορο), συνήθως συνδυάζει κρέας με λαχανικά ή άλλα υλικά. Εδώ θα δούμε μία κοτοτηγανιά με μπόλικο σκόρδο και σταφύλια που σε συνδυασμό με το βαλσαμικό ξύδι μας δίνει γλυκόξινη καταπληκτική γεύση…

 

Τα υλικά μας (για 4 άτομα)

  • 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μεγάλους κύβους
  • 1 1/2 κούπες σταφύλι χωρίς κουκούτσι (κόκκινο ή άσπρο ή και τα δύο, αν οι ρόγες είναι μεγάλες το κόβουμε στην μέση)
  • 1/2 κούπα γλιστρίδα (προαιρετικά)
  • Φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο ή ρίγανη για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα σε μικρά κυβάκια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σφηνάκια ξύδι βαλσαμικό
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο, τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι και βράζουμε μέχρι να αρχίζουν να σιροπιάζουν τα υγρά μας.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα σταφύλια, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να “μελώσουν” τα σταφύλια μας.
  5. Λίγο πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από την φωτιά προσθέτουμε την γλιστρίδα και τους κύβους του τυριού.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο ή ρίγανη.

Στο ίδιο στυλ:

Τηγανιά με λουκάνικο & σταφύλια, γλυκόξινη έκρηξη. ÎŒτι και να σας πω  για αυτÏŒ το πιάτο είναι λίγο, ο γλυκÏŒξινος συνδυασμÏŒς του λούκανικου με το σταφύλι με την συνοδεία των αρωμάτων του μάραθου και του κÏŒλιανδρου δημιουργεί μικρές ατομικές εκρήξεις στον ουρανίσκο. Είναι εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακÏŒ...

Σαλάτα με σταφύλια, ρόκα και ροκφόρ, γέυσεις πολλών μποφόρ. Μία εύκολη σαλάτα που συνδυάζει την γλύκα του σταφυλιού, την πιπεράδα της ρÏŒκας και την μοναδική γεύση του μπλε τυριού…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 1 ματσάκι ρÏŒκα Λίγα φύλλα γλυστρίδας (προαιρετικά) 1/2 κούπα σταφύλι χωρίς κουκούτσι 1...

Σολομός γλυκόξινος στην λαδόκολλα, να χάρω εγώ γεύσεις & αρώματα Ο σολομÏŒς είναι ένα γευστικÏŒτατο ψάρι και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρÏŒπους, τον λατρεύω στον ατμÏŒ και στα κάρβουνα αλλά εδÏŽ  θα  δούμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο με φέτες ή φιλέτα σολομού ή...

Μοσχοχτάποδα στιφάδο, μην το πνίγεις το κουνέλι. Τα μοσχοχτάποδα τα μαγειρέψαμε τις προάλλες με κριθαράκι δείτε την συνταγή εδÏŽ, ήρθε ή ÏŽρα ÏŒμως να τα κάνουμε στιφάδο και να τα συνοδέψουμε με κρασάκι άσπρο ή με μπυρίτσα, με τσιπουράκι, με ουζάκι ή ÏŒτι άλλο γουστάρουμε.   Τα...

Tags

  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα

Πλοήγηση άρθρων

Σου περίσσεψε κρασί; Φτιάξε σιρόπι κρασιού!
Ντιπ μπλε τυριού με γιαούρτι, ντιπ μπλου.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes