
Η τηγανιά αρέσει σε πολλούς είναι φαγητό σχετικά εύκολο και γρήγορο (καμιά φορά όχι και τόσο γρήγορο), συνήθως συνδυάζει κρέας με λαχανικά ή άλλα υλικά. Εδώ θα δούμε μία κοτοτηγανιά με μπόλικο σκόρδο και σταφύλια που σε συνδυασμό με το βαλσαμικό ξύδι μας δίνει γλυκόξινη καταπληκτική γεύση…
Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
- 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μεγάλους κύβους
- 1 1/2 κούπες σταφύλι χωρίς κουκούτσι (κόκκινο ή άσπρο ή και τα δύο, αν οι ρόγες είναι μεγάλες το κόβουμε στην μέση)
- 1/2 κούπα γλιστρίδα (προαιρετικά)
- Φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο ή ρίγανη για το σερβίρισμα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα σε μικρά κυβάκια
- 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σφηνάκια ξύδι βαλσαμικό
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο, τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι και βράζουμε μέχρι να αρχίζουν να σιροπιάζουν τα υγρά μας.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα σταφύλια, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να “μελώσουν” τα σταφύλια μας.
- Λίγο πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από την φωτιά προσθέτουμε την γλιστρίδα και τους κύβους του τυριού.
- Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο ή ρίγανη.