LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Σκορδαλιές, Συνοδευτικά  /  11 Ιουνίου 2013

Σκορδαλιά με ψωμί & καρύδι, αλιάδα από την Θράκη.

by Παναγιώτης
Πατζάρια με σκορδαλιά
“Τι έπαθε το παιδί γιατί δεν έφαγε σκορδαλιά Μαρία μου;” είπε ο Μανώλης αγνοώντας πως ο γιος του είχε ραντεβού εκείνο το βράδυ με την Τούλα το τούμπανο….

Η (μάλλον) αυθεντική σκορδαλιά γιατί η πατάτα έχει μπει στην κουζίνα μας σχετικά τελευταία και έχει αντικαταστήσει υλικά που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, η επονομαζόμενη “Θρακιώτικη” που φτιάχνεται με καρύδια και ψωμί, αν και πολλοί την κάνουν με καρύδια μόνο. Επίσης υπάρχει και σκορδαλιά χωρίς καρύδι και μόνο με ψωμί. Συνοδεύει τον μπακαλιάρο μας αλλά και λαχανικά, είναι αχτύπητο δίδυμο με τα παντζάρια…

 

Τα υλικά μας

  • 200 γρ. ψωμί
  • 1 κούπα καρύδια
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Προετοιμασία

  1. Μουλιάζουμε το ψωμί μας για 10 λεπτά σε ένα μπολ με νερό, έπειτα το στύβουμε για να φύγει το περίσσιο νερό.
  2. Σε ένα Multi προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε μία ομοιόμορφη σκορδαλιά, αν θέλουμε να είναι τραγανή προσθέτουμε τα μισά καρύδια στην αρχή και αφού πολτοποιήσουμε το μείγμα μας προσθέτουμε τα υπόλοιπα και χτυπάμε 2-3 φορές. Αν δεν έχουμε multi, μπούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένα καρύδια και να την κάνουμε με το χέρι.

 

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια
Σκορδαλιά αγάπη μου.

 

Στο ίδιο στυλ:

Γλυκό καρύδι, μπουκίτσες παραδείσου. Τελικά όλα τα κάνουμε γλυκό του κουταλιού στην Ελλάδα από την ντομάτα και την μελιτζάνα μέχρι το καρύδι και το κάστανο, όλα σας λέω, έχω φάει μέχρι και γλυκό του κουταλιού φασόλια γίγαντες στα Τρίκαλα…   Τα υλικά μας 1...

Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας. Η πίτα είναι ο σύντροφος της βουτιάς και της κάθε λογής σαλτσούλας ή ντιπ όπως είναι το τζατζίκι, χούμους, το γουακαμόλε κτλ κτλ. Σε αυτή την συνταγή θα μάθουμε να την κάνουμε μόνοι μας υγιεινά και χωρίς μαγιά. Το σχήμα...

Πράσινος πουρές με πατάτες και βλήτα, εύκολα και οικοεναλλακτικά. Πάμε να δούμε ένα πουρέ εύκολο με γεύση από αγαπημένα βλήτα τα έξυπνα και πράσινα χόρτα. Γίνεται σε μηδέν χρόνο και αφρατεύει με γιαούρτι και ελαιόλαδο, καθαρά ελληνική γεύση που μπορεί να σταθεί ως πιάτο μόνο του ή να συνοδέψει...

Σπιτικές λιαστές ντομάτες, με την χορηγία του Ελληνικού ήλιου. Το να κάνεις λιαστές ντομάτες στην Ελλάδα είναι εύκολο, το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη υπομονή και ο ήλιος θα τις αφυδατώσει αργά δημιουργώντας την αξεπέραστη γεύση που όλοι ξέρουμε. Στα συν μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικό θέλετε, θα μπορέσετε...

Tags

  • Vegan
  • Γρήγορες
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα
  • Παραδοσιακές
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Μελιτζάνες παπουτσάκια . Παπούτσι από τον τόπο σου
Σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο . Η πίτα του Ποπάϋ

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes